5 dakikada çaydanlığınızı elmas gibi parlatın! Herkes çaydanlığınızı yeni aldınız sanacak

5 dakikada çaydanlığınızı elmas gibi parlatın! Herkes çaydanlığınızı yeni aldınız sanacak

Ev hanımlarının en şikayetçi olduğu konulardan biri olan çaydanlıklarda oluşan kireç ve paslanma lekeleri artık tarihe karışıyor. Toplumumuzda çayın yeri ayrıdır. Her saat mutlaka çay demlenir ve afiyetle içilir. Ancak zamanla çaydanlıklarda kireçlenme ve paslanma meydana gelebilir. Bu da çayın tadına etki eder. Eğer sizde paslanmış ve kireçlenmiş çaydanlıklardan rahatsızsanız mutlaka bu yöntemleri denemelisiniz. 5 dakikada çaydanlığınız elmas gibi parlayacak.

Çayın kültürümüzde önemli bir yere sahip olduğunu herkes bilir. Sabah akşam demeden çaydanlık çaydanlık çay demlenir ve içilir. Ancak zamanla çaydanlıklarda kararma, kireçlenme ve paslanma gibi lekeler meydana gelir. Ev hanımlarının şikayetçi olduğu bu lekelerden kurtulmak ise oldukça zordur. Çoğu kişi çözümü yeni çaydanlık almakta bulur ancak size vereceğimiz tarifler ile çaydanlığınız elmas gibi parlayacak. Kimse bu yöntemleri bilmiyor, 5 dakikada lekelerden kurtulun. Herkes çaydanlığınızı yeni aldınız sanacak. Peki çaydanlık nasıl parlatılır? Çaydanlıklarda oluşan kireç ve paslanmalar nasıl geçer? İşte pratik bilgiler...

5 DAKİKADA ÇAYDANLIĞINIZI ELMAS GİBİ PARLATIN

Çaydanlık temizleme oldukça kolay bir iştir. Genellikle kimyasal ürünler kullanarak temizlenen çaydanlıklarda bazı lekeler çıkmayabiliyor. Özellikle paslanma, kireçlenme ve yanık lekeleri ev hanımlarının başına bela olabiliyor. Sizde bu lekelerden şikayetçiyseniz mutlaka bu yöntemleri denemelisiniz. 5 dakikada çaydanlığınız elmas gibi parlayacak. Peki çaydanlık temizliği nasıl olur? Çaydanlıklarda oluşan kireçlenme ve yanık lekeleri nasıl geçer?

ccxcx.jpg

1- SİRKE VE TUZ KARIŞIMI

Sirke neredeyse her konuda çözüm olanağı sağladığı gibi Çaydanlık parlatmakta da etki sağlıyor. Bir kaba sirkeyi boşaltın ve bir miktar da tuz ekleyin. Tuz sirke içinde çözününceye kadar karıştırın. Daha sonra bir bez yardımı ile çaydanlığınızı temizleyin. Sirkeli tuz ile temizleme işleminiz bittikten sonra su ile durulayın ve kurulayın. Sonucunda yeni alınmış gibi pırıl pırıl parlayan çaydanlığa sahip olacaksınız. Bu yöntem lekeler, kararmalar ve matlaşmış çaydanlıklar için etkili bir çözümdür.

2- SİRKE VE KARBONAT İLE PARLATMA

Sirke ve tuz kadar etkili olan sirke ve karbonat tozu ile oluşturacağınız karışımda etkili olacaktır. Karbonatı sirkenin içerisinde çözündürdükten sonra çaydanlığın dışına uygulayın ve durulayın. Eğer çaydanlığınız çok kararmış ve lekelenmiş ise sirke ve karbonatlı suda çaydanlığınızı bir süre bekletin. Daha sonra su ile ovalayarak lekelerden kurtulabilirsiniz.

dfbfdb-38.jpg

3- LİMON KABUKLARI İLE PARLATMA

Limonun kabuğunu küçük parçalar haline getirin ve çaydanlığı ovalayın. Daha sonra nemli bir bez ile ovalamaya devam edin. Bir süre beklettikten sonra bol su ile durulayın ve yumuşak dokulu bir bez ile kurulayın. Sonucunda çaydanlığınız tertemiz ve parlamış olacaktır. Çaydanlığınızın içini parlatmak için ise kimyasal maddeler kesinlikle kullanmamalısınız. Kimyasal madde kullanmak yerine doğal yöntemler ile parlatmakta çok daha etkili. Çaydanlığın dışını parlatmak için yaptığınız sirkeli su işlemini uygulayabilirsiniz. Fakat sirke kokusu hemen çıkmayacağı için daha sorunsuz bir yöntem için limon tuzu kullanabilirsiniz. Limon tuzunu su dolu çaydanlığın içine boşaltın. Daha sonra 15-20 dakika kadar suyu kaynatın. Kaynayan limon tuzlu suyu boşalttıktan sonra su ile durulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN