Abdi Algül neden öldü? Onur Akay duyurdu: 86 yaşında hayatını kaybetti | Abdi Algül kimdir?

Abdi Algül neden öldü? Onur Akay duyurdu: 86 yaşında hayatını kaybetti | Abdi Algül kimdir?

Yeşilçam oyuncusu Abdi Algül'ün ölüm haberini Onur Akay duyurdu. Sevenlerini ölüm haberiyle üzen Abdi Algül neden öldü? 86 yaşında hayata veda eden Algül, sağlık sorunları yaşıyordu. Maddi sorunlarla boğuşan Algül, son günlerinde bastonla yürümeye çalışıyordu. Peki Abdi Algül kimdir? İşte detaylar...

Abdi Algül, Kemal Sunal filmlerinin unutulmaz karakterlerinden biriydi ve Kemal Sunal'ın 'Tokatçı' filminde canlandırdığı 'Kara Borsacı' karakteri ile hafızalarda yer etmişti.

19-10/01/abdi-algul-23.jpg

ONUR AKAY DUYURDU

Usta oyuncu Algül'ün maddi sıkıntılar içinde yaşadığını anlatan ünlü sanatçı Onur Akay şu ifadeleri kullandı:

"Kemal Sunal'ın 'Tokatçı' filminde canlandırdığı 'Kara Borsacı' karakteri ile hafızalarda yer eden ve 170'e yakın filmde rol alan Yeşilçam'ın emektar oyuncularından 86 yaşındaki Abdi Algül'ü kaybettik. Eşi ile birlikte Fatih Cankurtaran Mahallesi'nde, Kemal Sunal'ın 'Sakar Şakir' isimli filminde senaryo gereği yanan bakkal dükkânının yanında, çok zor şartlarda ikamet eden Abdi Algül, sadece 3 aylık yaşlılık maaşı ile geçinmeye çalışıyordu ve maddi sıkıntılar içinde yaşıyordu.

Geçen sene uzun yıllar işsiz kaldığını OnurAkayMedya'ya anlatmış ve hatırlanmamaktan dert yanmıştı. Ayrıca sağlık sorunları da yaşayan usta oyuncu, ölümünden önce bastonla yürüyebiliyordu. Mekânı cennet olsun inşallah."

 ABDİ ALGÜL KİMDİR?

Abdi Algül 170'e yakın filmde rol almış ve filmlerinde daha çok kötü adam rollerini canlandırmıştı. Kemal Sunal'ın en çok dayak yediği kişi olarak da bilinen Algül, herkes tarafından Abdi Algül olarak tanıyordu. Gerçek ismi Abdi Algör'dür.

1933 yılında Kütahya'da doğan Algül, uzun zamandır sağlık sorunları yaşıyordu.

Algül, son olarak 1978 yılında Kemal Sunal'ın başrolünde yer aldığı 'İyi Aile Çocuğu' filminde oynamıştı.

19-10/01/abdi-algul-3.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN