AÇSHB'dan ihtiyaç sahibine 1.536 TL maaş bağlanıyor! Kimlik kartı ile başvuru yapmak yeterli... Şartları sağlayan her ay ödemesini hesabına alacak!

AÇSHB'dan ihtiyaç sahibine 1.536 TL maaş bağlanıyor! Kimlik kartı ile başvuru yapmak yeterli... Şartları sağlayan her ay ödemesini hesabına alacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler yakından takip ediliyor. Her ay 1536 TL tutarında verilen maaş vatandaşların dikkatinde yer alıyor. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar için süre sınırı yer almıyor. İşte o ödemenin detayları…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere sağlanan yardım ödemelerine devam ediyor. Binlerce vatandaşın yararlandığı düzenli ve düzensiz ödemeler oldukça merak ediliyor. Belirlenen şartları sağlayan vatandaşların hesaplarına her ay 1536 TL yatırılıyor. İşte o ödemenin detayları…

1.536 TL MAAŞ BAĞLANIYOR!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal güvencesi bulunmayan ve aylık bağlanacak kişinin kendisi ve eşi dikkate alınarak ödeme yapılmaktadır. Ödeme kapsamında kişi başına düşen aylık gelir net asgari ücretin 1/3'ünden az olan kişiler ödemelerden yararlanıyor. 2022 yılı için belirlenen bu tutar 1.833.45 TL'dir. Bu tutarın altında geliri bulunan kişiler ödemeden yararlanabiliyor. Bakanlık tarafından sağlanan ödeme için başvuru şartları şu şekildedir:

65 yaş üstü vatandaşlar ödemeden yararlanabiliyor.

Başvuru yapmak için T.C. kimlik kartı isteniyor.

Başvurular 65 yaş üstü kişiler ve bu kişilerin vasileri veya vekilleri ile yapılmaktadır.

yaşlılık aylığı ne kadar

ÖDEME TUTARLARI YÜKSELTİLECEK

Bakanlık tarafından yapılan açıklama doğrultusunda 1 Temmuz 2022 tarihi ile 31 Aralık 2022 tarihi içerisinde yapılacak olan ödeme tutarı 1.536.70 TL olarak belirtildi. Memur ve emekli maaşı, asgari ücret, yaşlı aylığı dair diğer aylık ödemelerin 6 aylık enflasyon rakamının belli olması ile yeniden hesaplanması bekleniyor. Bu nedenle yaşlı aylığı da 2023 yılında artış gösterecektir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN