Agresif tümörler proteinle tedavi edilecek

Agresif tümörler proteinle tedavi edilecek

Kandaki LYN adlı proteinin meme kanseri tümörünü artırdığını keşfeden bilim insanları, hastalığı protein salınımını azaltararak tedavi edecek.

Bilim insanları kanda bulunan bir protein türünün agresif meme kanserininin daha kolay büyümesine ve yayılmasına sebep olduğunu keşfetti. Uzmanlar bulguların kanser tedavisine yeni bir yaklaşım getireceğini düşünüyor.

İngiltere’deki Cardiff Üniversitesi’nden bilim insanları kanda bulunan LYN adlı proteinin tümörlerin büyümesini ve çoğalmasını hızlandırdığını ve bu protein oranının azaltılmasının kanser hücrelerinin bastırılmasına yardımcı olduğunu ortaya çıkardı. Üniversitenin kanser araştırmaları birimi başkanı profesör Matt Smalley sadece İngiltere’de günde 150 kişinin meme kanserine yakalandığının altını çizerek ‘’Bu hastalıktan muzdarip kişilere göre en iyi tedaviyi üretmek için ilk önce hastalığın nasıl oluştuğunu ve geliştiğini anlamamız gerekiyordu. Araştırmada üçlü negatif olarak adlandırılan ve hormon tedavilerine dirençli olmasıyla bilinen agresif meme kanseri türünü neyin yönlendirdiğini anlamak istedik. LYN adlı bir proteinin hücreleri canlı tutmada ve bölünmedeki rolünü araştırırken bu proteinin saldırgan meme kanseri hücrelerinde uygun şekilde kontrol edilmediğinde ve kanser hücresinin büyümesini, yayılmasını hızlandırarak hücreleri ve istila etmeyi sürdürebileceğini bulduk’’ açıklamasını yaptı.

Smalley ve ekibi yaptıkları deneylerin olumlu sonuçlanması halinde LYN’nin salınımının kontrol altına alınmasının meme kanserinin tedavisinde çığır açacağını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN