‘Ahlat’ın arkası da film gibi

‘Ahlat’ın arkası da film gibi

Cannes’ta dakikalarca ayakta alkışlanan Ahlat Ağacı’nın kamera arkası belgeseli izleyicilerle buluştu. Filmin senaristlerinden Akın Aksu Türkiye’de ilk defa böyle bir gösterimin yapıldığını dile getirerek ‘’Hayatta, kendiyle ilgili problemi olmayan insanlar genelde sanata yönelmeyebiliyorlar. Keşke birçok film bu şekilde değerlendirilse’’ dedi.

Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi Ahlat Ağacı’nın setinde yaşananları ekranlara taşıyan üç bölümlük kamera arkası belgeseli, Kadıköy Sineması’nda izleyicilerle buluştu. Dünya prömiyerini “71. Cannes Film Festivali”nde yapan yapıma ilişkin belgesel gösterimi öncesi katılımcıların sorularını yanıtlayan filmin senaristlerinden Akın Aksu, “Ahlat Ağacı”nın büyük umutlarla başlanılan bir iş olduğuna işaret ederek, insanlara bu tarz hikayeleri duyurmak adına festivallerin filmin bir damarı olduğunu söyledi. Aksu, filmin hikayesini kaleme aldıktan son Ceylan’la birlikte birkaç yerde görüş farklılığı yaşadıklarını ifade ederek, “Fakat filmde ilk montajı izleyince Nuri Bilge Ceylan beni benden daha iyi tanıyormuş diye düşündüm. Bu ilk işim olduğu için senaryoda farkındalığım haliyle çok yüksek değildim” dedi. Filmde ‘İmam Veysel’ karakterini canlandıran Akın Aksu, oyunculuğu da sevdiğini dile getirerek, “Oyunculuğa devam etmeyi düşünebilirim ama çok mantıklı, bana uyan ve çok sevdiğim bir karakter olursa düşünürüm. Fakat kolay kolay her karakterin altından kalkabileceğimi oyuncu olmadığım için düşünemiyorum.” diye konuştu.

19-07/16/as.jpg

Ahlat Ağacı ile ilgili bugüne kadar yazılan hemen hemen bütün eleştirileri okuduğunu söyleyen Aksu ‘’Filme her açıdan bakıldığını gördüm. Gerçekten çok iyi yorumlayanlar var. Özellikle gençlerin yorumları. çok güzeldi’’ dedi. Aksu, Türkiye’de ilk kez bir filmin ardından kamera arkası belgeselinin gösterildiğine de işaret ederek “Hayatta, kendiyle ilgili problemi olmayan insanlar genelde sanata yönelmeyebiliyorlar. Bu anlamda bu tarz filmlere ilgi duyanlar da az oluyor. Ben de bu belgesel gösteriminin çok iyi bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Keşke birçok film bu şekilde değerlendirse. İnsanların sosyalleşmesi adına anlamlı ve güzel bir etkinlik” ifadelerini kullandı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN