Aksiyon dolu lambasıyla Aladdin

Aksiyon dolu lambasıyla Aladdin

Beyazperdede aksiyon haftası... ‘Snatch’, ‘Sherlock Holmes’ gibi yapımlara imza atan Guy Ritchie’nin yönetmen koltuğunda oturduğu ‘Aladdin’de cin karakterini Will Smith canlandırıyor. Üç boyut tekniğiyle çekilen fantastik macerada, ünlü hikâye cesaretli ve kararlı Prenses Jasmine üzerinden özgün bir dille izleyiciye aktarılıyor.

Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta biri yerli altı film vizyona giriyor. Haftanın öne çıkan yapımı İngiliz yönetmen Guy Ritchie’nin yönettiği ‘Aladdin’. Senaryosu John August ve yönetmen Guy Ritchie tarafından yazılan film, cesaretli ve kararlı Prenses Jasmine, Aladdin ve onların geleceğinin anahtarı olan sevimli Cin’in herkesçe bilinen ünlü hikayesini anlatıyor. Guy Ritchie, filmdeki hayali liman şehri Agrabah’ı hızlı aksiyon yeteneğiyle, hikayeyi ise günümüz koşullarında geliştirmiş. 3 boyutlu fantastik maceranın başrollerinde Will Smith, Mena Massoud, Naomi Scott, Billy Magnussen, Nasim Pedrad, Marwan Kenzari ve Navid Negahban yer alıyor. Filmin Cin’i Will Smith.  

19-05/23/f.jpg

Ali Abbasi’nin yönettiği; Eva Melander, Eero Milonoff, Jörgen Thorsson ve Ann Petren’in rol aldığı ‘Sınır’ da izleyiciyle buluşuyor. Film, Ali Abbasi ile filmin uyarlandığı özgün roman ‘Gir Kanıma’nın (Let The Right One In) yazarı John Ajvide Lindqvist’i bir araya getiriyor. Şüphelendiği, kendi kadar tuhaf bir adamı saplantılı bir takıntı haline getiren Tina adındaki bir sınır polisinin sonunda kendi varlığını bile sorgulayacağı birtakım sırları öğrenişini anlatan İsveç ve Danimarka ortak yapımı film özetle şöyle: Genç bir kadın olan Tina gümrük memuru olarak çalışır. Hem iş arkadaşları hem de çevresindekiler onun tuhaf biri olduğunu düşünür. Fakat Tina işinde oldukça başarılıdır. Altıncı hissi sayesinde kaçakçıları kolayca ortaya çıkaran Tina, bir gün gizemli bir adam olan Vore ile karşılaşınca işler biraz karışır. Genç kadın adamın bir şey sakladığından emindir fakat bunu bir türlü ispatlayamaz. Bu olay Tina’nın hayatını sorgulayıp gerçeklerle yüzleşmesine neden olur. 

Justin P. Lange’in yönetmenliğini üstlendiği ‘Karanlık Lanet’; geçmişlerinde tahayyülü zor istismara maruz kalmış olan iki gencin, arkadaş olması sonrası gelişen olaylar etrafında dönüyor. Korku türündeki filmin başrollerinde Nadia Alexander,Toby Nichols, Karl Markovics, Sarah Murphy-Dyson, Dan Beirne ve Margarete Tiesel oynuyor. 

Aislinn Clarke’nin yönettiği haftanın bir diğer korku filmi ‘Şeytanın Kapısı’, İrlanda’da yaşanan tuhaf olayları araştırmakla görevli iki rahibin yaşadıklarını konu alıyor. 

19-05/23/1.png

Cem Gelinoğlu ve Giray Altınok’un senaryosunu kaleme aldığı ‘Aykut Enişte’, aile özlemi çeken kimsesiz bir adamın, kendini bir anda iki farklı ailenin arasında bulmasını anlatıyor. 

Yönetmenliğini Onur Bilgetay’ın üstlendiği filmin başrollerinde Cem Gelinoğlu, Melis Babadağ, Ege Kökenli, Müfit Kayacan, Lale Başar ve Ali Erkazan gibi isimler yer alıyor. 

Miniklerin ilgisini çekmeye aday haftanın tek animasyon filmi Pierre Greco ve Nancy Florence Savard’ın birlikte yönettiği ‘Acemi Kaşifler: Görevimiz Kocaayak’. Filmin seslendirmelerini Guillaume Lemay, Sylvie Moreau, Rachid Badouri ve Stephane Crete yaptı. 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN