Altı Basit Hile ile Banyonuzdaki Küften Sonsuza Kadar Nasıl Kurtulursunuz

Altı Basit Hile ile Banyonuzdaki Küften Sonsuza Kadar Nasıl Kurtulursunuz

Banyonuzda duş aldığınızda, banyo hemen nemlenir. Camlar ve aynalar başta olmak üzere her yer buğulanıp nemlenir. Bu tamamen normaldir, ancak nemin çok uzun süre etrafta dolaşmasını önlemek istersiniz. Neyse ki, bu sorunu önlemek için birkaç şık ipucumuz var.

Banyonuz elbette nemli bir yer. Banyonuz iyi havalandırılmıyorsa (açık bir pencereden veya vantilatörden), küf oldukça hızlı görünebilir. Bunu tavanınızdaki veya banyo karoları arasındaki gri veya siyah noktalardan anlayacaksınız. Bu pratik ipuçları, yoğuşmanın çok uzun süre yapışmasını ve küflenmesini önler.

ALTI BASİT HİLE İLE BANYONUZDAKİ KÜFTEN SONSUZA KADAR NASIL KURTULURSUNUZ

istock-1095049886-768x512.jpg

HAVALANDIRMA

İlk adım, banyonuzun her zaman iyi havalandırıldığından emin olmaktır. Bir pencere açın veya kapınızı hafif aralık bırakın. Ayrıca yerleşik bir havalandırma sistemini de tercih edebilirsiniz. Bu, banyonuzdaki nemi önleyecektir. Nemin yoğunluğunu önlemek için duş alırken daima fanı açtığınızdan emin olun.

3-easy-ways-to-stop-your-bathroom-mirror-from-fogging-up.jpg

TAM KURUTMA

Banyo veya duştan sonra duvarlarınızı ve aynanızı bir bezle iyice kurutmanız önemlidir. Bir el havlusu bile hile yapacak. Duvarlarınızı kurutuyor musunuz ve bir vantilatörünüz var mı? Banyo aynalarınızın buğulanmaması için birçok farklı öneri vardır. Bunlardan bazıları sabun, tıraş kremi, gazete, bulaşık sabunu, fön makinesi... Banyo aynalarınızın buğulanmasını önlemek için sirke de kullanabilirsiniz. Yarı yarıya su ve sirkeyi boş bir sprey şişesine karıştırın. İçine birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyebilirsiniz. Karışımı banyo aynasına püskürtün ve aynayı bir kağıt havluyla silin. Bu yöntem işe yarıyor ancak aynanızın sadece birkaç gün boyunca buhara dayanıklı olmasını sağlayacaktır.

56962f7467b0a94b6855e85f.webp

HAVLUNUZU ASILI BIRAKMAYIN

Islak havlunuzu banyoda bırakmaktan kaçının. Bu nemli havlular, duştaki nemin dışarı çıkmasına yardımcı olmaz. Bu nedenle onları farklı bir odaya asmalı ve bir pencere açmalısınız. Ayrıca havlunuzu nemli, sıcak ve karanlık banyolarda asılı bırakmak mikrobun çoğalması için ona harika bir ortam sunar.

basliksiz-3.jpg

YÜZEYLERİ SICAK TUTUN

Banyonuzda yerden ısıtma veya duvarda ısıtıcı var mı? Duş alırken bunları açık tutun. Isı, yoğuşmadan daha hızlı kurtulmaya yardımcı olacaktır.

istock-1217307271.jpg

DUŞ SICAKLIĞI

Çok sıcak duş almayın. Su ne kadar sıcak olursa, havaya o kadar fazla nem salınır. Daha soğuk suyla duş alarak banyonuzda nem birikmesini önlemek için büyük bir adım atmış olursunuz. Büyük bir etki ile küçük bir çaba!

ISITMALI AYNA

Isıtmalı bir ayna seçin. Her şeyden önce bu, yoğuşmanın oluşmasını önleyecek ama aynı zamanda çevredeki alanın nemlenmesini de önleyecektir. Bu sabit ısı aynayı ısıtır bu da yoğunlaşmanın aynaya yapışmasına veya birikmesine izin vermez.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN