Ankara’nın nefesi dünyayı mest edecek

Ankara’nın nefesi dünyayı mest edecek

Bu yıl 8’inci kez gerçekleştirilecek Uluslararası Klarnet Festivali, İstanbul ve Ankara’da müzikseverlere özel bir 7 gün yaşatacak. Serkan Çağrı’nın direktörlüğünü üstlendiği program kapsamında, Goran Bregovic, Yasmin Levy gibi isimler performans sergileyecek. Festival, 18 Kasım’da sona erecek.

Türkiye’nin ilk Uluslararası Klarnet Festivali 8. yılında kapılarını bu yıl Ankara’ya da açıyor. İlk gününden bu yana dünyaca ünlü isimleri ağırlayan festival 2019 yılında da müzikseverlere birbirinden güzel konserler sunuyor. Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen festivle Kültür ve Turizm Bakanlığı, Halkbank ve Vakıfbank’ın destek veriyor,  Beşiktaş Belediyesi ise mekan sponsorluğu yapıyor. Ünlü klarnet virtüözü Serkan Çağrı’nın direktörlüğünü yürüttüğü ve önceki yıllarda Buika, Despina Vandi gibi dünyaca ünlü müzisyenleri Türkiye’ye getiren festivalin bu yılki programında yurt dışından yine sevilen sanatçılar, Balkanlı müzisyen Goran Bregovic ve sefarad müziğinin ünlü ismi Yasmin Levy yer alıyor.

19-11/12/2.jpgs

Bregovic bu akşam Three Letters from Sarajevo projesiyle Bostancı Gösteri Merkezinde, yarın ise Ankara Congresium Oditoryum’da Türkiyeli hayranlarıyla buluşuyor. İsrailli şarkıcı Yasmin Levy de 14 Kasım’da Ankara’da, 16 Kasım’da İstanbul’da aynı mekanlarda sahne alarak hayranlarını sevindirecek. Serkan Çağrı ve rembetiko müziğinin önemli temsilcilerinden Cafe Aman ise 17 Kasım’da Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonunda, 18 Kasım’da İstanbul Mustafa Kemal Kültür Merkezi Attila İlhan Salonunda dinleyicilerine keyifli saatler yaşatacak.  Biletlerine Biletix üzerinden ulaşılabilecek festival, 18 Kasım’da sona eriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN