Anne babalar dikkat! Çocuklarınızı sakın okula göndermeyin: Uzman isim endişe veren açıklamayı yaptı!

Anne babalar dikkat! Çocuklarınızı sakın okula göndermeyin: Uzman isim endişe veren açıklamayı yaptı!

Kış aylarının gelmesiyle beraber hastaneler hasta vatandaşlarla dolup taşmaya başladı. Acillere solunum yolu enfeksiyonları ve virüsler sebebiyle başvuru yapanların sayısı artmaya başladı. Yaşanan salgına ilişkin uzmanlar vatandaşları uyardı.

Her yıl kış aylarında sıkça karşılaştığımız hastanelerin acil bölümlerinin dolup taşmasına sebep olan soğuk algınlığı, üst solunum yolu enfeksiyonu gibi hastalıklar bu sene de büyük oranda tekrar ediyor. Yaşanan salgın hastalığa karşı uzmanlar vatandaşları uyarıyor. 

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre 2022 yılının kış aylarında Influenza, RSV ve Covid-19 virüslerinin birleşerek üçlü epideminin meydana çıktığı ifade edildi.

UZMANLAR VATANDAŞLARI UYARIYOR

Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, vatandaşları ortaya çıkan yeni salgın için uyarıyor. Özellikle anne ve babaların dikkat etmesi gerektiğini belirten Özlü, çocukların bu süreçte okula gönderilmemesi gerektiğini vurguluyor. 

Özellikle okullarda grip, RSV, rinovirüs, parainfluenza, COVID, diğer coronavirüsler ve adenovirüslerin okullarda yaygın olarak bulunduğunu belirten Özlü, hastalık semptomlarının çocuklarda görülmesi durumunda evde izole edilmesi gerektiğini ifade etti. 

Resmi sosyal medya hesabından paylaşım yapan Prof. Dr. Tevfik Özlü, son dönemlerde evinde okula giden çocuğu bulunan ailelerde hastalığın eksik olmadığını, solunum yolu enfeksiyonlarının birinin bitmeden, diğerinin başladığını vurguladı. Ayrıca öğretmenlerin ve okul çalışanlarının da aynı durumda olduğunu ifade eden Özlü, birçok virüsün dolaşımda olduğunu belirtti. 

Dolaşımda olan virüslerin önce okullarda çocuklar arasında yayıldığını belirten Özlü, ardından aileler ve toplum arasında yayıldığını bu sebeplen semptomların görüldüğü çocuk ve ailelerin evlerinde izole olması gerektiğini açıkladı. 

Büyükanne ve büyükbabaları uyaran Özlü, enfeksiyon açısından büyük risk grubunda olduklarını, enfeksiyonu daha ağır ve komplike bir şekilde geçirme ihtimallerinin yüksek olduğunu belirterek, bu süreçte kendilerini korumaları gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN