Anne babalar dikkat! Çocuklu ailelere 300, 400 ve 600 TL para veriyor! E-devletten başvur PTT'den paranı çek!

Anne babalar dikkat! Çocuklu ailelere 300, 400 ve 600 TL para veriyor! E-devletten başvur PTT'den paranı çek!

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi ailelere sunduğu yardımlar oldukça dikkat çekiyor. Çocuk yardımı adı altında yapılan ödemeler için ilk çocuğa 300, ikinci çocuğa 400 ve sonraki çocukları ise 600 TL para yardımı yapılmaktadır. Bu ödemelerden yararlanmak isteyen vatandaşların başvuru yapması isteniyor. İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuk yardımı ödemeleri…

İhtiyaç sahibi aileler için devlet tarafından birçok farklı ödeme yapılmaktadır. Elektrik, doğalgaz, kira yardımı gibi doğum yardımı da yapılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılan destek ödemeleri oldukça dikkat çekiyor. Doğum yardımı için ailelere 300-400 ve 600 TL olmak üzere nakit para yardımı yapılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sunduğu yardım ödemelerinden yararlanmak isteyen kişiler e-devlet üzerinden başvuru yapmalıdır. Türk vatandaşı olan ve mavi kartı bulunan kişiler ödemelerden yararlanmaktadır. Anne ya da babanın ya da her ikisinin de Türk vatandaşı olması durumunda ödeme yapılmaktadır. Bunun yanı sıra mavi kart sahibi olan kişilerde doğum ödemesinden yararlanmaktadır. İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuk yardımı ödemeleri…

600 TL HESAPLARA YATIRILACAK

Doğum yardımı adı altında yapılan ödemeler devam ediyor. 15 Mayıs 2005 tarihinden sonra gerçekleşen canlı doğumlar için ailelere ödeme yapılmaktadır. Bu tarihten önce doğan çocuklar yardım kapsamında yer almıyor. Ancak doğum sırasının tespiti için 15.05.2015 tarihinden önce doğan çocuklarda sayılmaktadır. Yani yeni doğan çocuk sayısına göre yapılan ödemede evdeki tüm çocuk sayıları göz önüne alınarak ödeme yapılır..

Doğum yardımı nasıl alınır

DOĞUM ÖDESİ NASIL YAPILIR?

Doğum parası yardımından faydalanmak isteyen ailelerin nüfus müdürlüğüne giderek çocuğu kimlik paylaşım sistemine kayıt yaptırması gerekir. Kimlik sistemine kayıt olmayan çocuklar ödeme dahilinde yer almıyor. Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Doğum Yardım Başvuru Dilekçesi’ni doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurup imzalamanız gerekmektedir.

Dilekçeyi dolduran aileler başvuruları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müdürlüklerine ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine yapabilir.

DOĞUM ÖDEMESİ HANGİ TARİHLER ARASINDA YAPILIR?

Ailelerin ödemeleri almak için öncelikle başvuru yapması gerekir. Çocuğun kimlik kayıt sistemine kayıt ettirilmesi ve başvurunun Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na yapılması durumunda ödemeler PTT'den alınmaktadır. Doğum Yardımı Sisteminde yapılan kayıt işleminden sonraki aylarda ödemeler ailelere ulaştırılır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN