Anneniz görmeden giysilerinizden veya halınızdan mürekkep lekelerini bu şekilde çıkartabilirsiniz

Anneniz görmeden giysilerinizden veya halınızdan mürekkep lekelerini bu şekilde çıkartabilirsiniz

Off hayır! Çantanızda veya cebinizde akan bir kalem, boyama yaparken başıboş çocuklar veya tamamen şanssızlık: mürekkep lekeleri ne yazık ki çok kolay meydana gelebiliyor. Bu haberimizde, farklı kumaş türlerinden mürekkep lekelerini nasıl çıkarabileceğinizi açıklayacağız. Çoğunlukla zaten sahip olduğunuz ürünleri kullanıyoruz.

Mürekkep lekeleri kıyafetlerinizi veya halınızı gerçekten mahvedebilir. Mürekkep lekeleri çok inatçıdır ve agresif ürünlerle tedavi edilmesi gerekir. Lekeyi çıkarmanın bir sonucu olarak söz konusu kumaşın renginin değişmesinden mi korkuyorsunuz? Eşyalarınızdan mürekkebi bu şekilde çıkarırsınız. O zaman her zaman önce fark edilmeyen bir noktada temizleme solüsyonundan biraz denemelisiniz. Bir pamuklu çubuğu kullanmak istediğiniz temizleme solüsyonuna batırın ve ardından kumaşın küçük bir kısmını işlemden geçirin. Sonuç olarak kumaşın rengi soluyorsa, başka bir yöntem seçmeniz daha iyi olur. Yani paniğe gerek yok! Bu ipuçlarıyla o kötü mürekkep lekesi siz farkına bile varmadan gitmiş olacak!

murekkep-lekesini-cikarmanin-kolay-pratik-ve-hizli-yolu-nedir-gomlekte-murekkep-lekesi-1-gelgez.jpg

ÇAMAŞIRLAR

Leke hala taze ve ıslak mı? Daha sonra üzerine hemen tuz serpmeli ve kağıt havlu ile dikkatlice bastırmalısınız. Tuz mürekkebi emecektir. Mürekkep bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Leke kumaşa çoktan yerleşmiş mi? Giysiyi sütle dolu bir kapta bir gece bekletin. Ertesi gün giysiyi çamaşır makinesinde yıkayın ve tekrar çıktığında mürekkep lekesi çıkacaktır. Daha inatçı lekeler için asetonsuz biraz oje çıkarıcı kullanabilirsiniz. Bunu bir pamuklu çubuk kullanarak lekeye dikkatlice sürün ve ardından giysiyi çamaşır makinesinde yıkayın. Oje çıkarıcı, masa gibi sert yüzeylerdeki lekelerle de iyi çalışır. Oje çıkarıcı yerine saf alkol de kullanabilirsiniz.

ink-stain-pen.jpg

PALTOLAR, HALILAR VE DÖŞEMELER

Çamaşır makinesine çok kolay atamayacağınız eşyalar için saç spreyi kullanabilirsiniz. Saç spreyini mürekkep lekesine püskürtün ve yumuşak bir bezle ovalayın. Saç spreyi sayesinde mürekkep lekelerini aynen böyle silebileceksiniz! Halılar için WD-40'ı harika bir etki ile kullanabilirsiniz. Solüsyonu lekenin üzerine püskürtün ve eski bir bez veya kağıt havluyla lekeyi silin. Bu eşyaların hiçbirine sahip değil misiniz? Cam temizleyicinin de harika çalıştığı söyleniyor!

maxresdefault.jpg

DERİ

Deriden yapılmış bir eşyada mürekkep lekesi mi var? Sadece deri işlem görmüşse temizleyebilirsiniz. Üzerine biraz su sıçratarak bunu test edin. Su deriye batıyor mu? O zaman işlem görmemiş olur ve üzerindeki mürekkep lekelerini kendiniz çıkaramazsınız. Su yüzeyde kalıyor mu? Daha sonra deri işlenmiştir ve temizleyebilirsiniz. Bunun için saç spreyi, asetonsuz oje çıkarıcı veya saf alkol kullanabilirsiniz. Daha sonra lekeye yağ veya deri yumuşatıcı uygulayın, çünkü temizlemek deriyi kurutabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN