Apollon Tapınağı'nın yeni bağlantısı: Tiyatro ve Kült binası temelleri bulundu

Apollon Tapınağı'nın yeni bağlantısı: Tiyatro ve Kült binası temelleri bulundu

Aydın'da Apollon Tapınağı'nın çevresinde yapılan kazı çalışmalarında, Roma Dönemi'nde inşa edilmiş tiyatro ve kült binası temelleri bulundu.

 Aydın'ın Didim ilçesinde tapınakla bağlantısı olduğu tahmin edilen, Roma Dönemi'nde inşa edilmiş tiyatro ve kült binası temelleri ile adak kalıntılarının yer aldığı bölüm bulundu.

19-08/23/apollon-5.jpg

Didim'in tarihi mekanlarından Apollon Tapınağı'nda, 100 yılı aşkın süredir devam edilen kazı çalışmalarında, yeni buluntulara rastlandı.

19-08/23/apollon-4.jpg

Antik dünyanın en önemli kehanet merkezlerinden biri olarak ünlenen; güneş, ışık, müzik ile kehanet tanrısı 'Apollon' adına yapılan tapınağın çevresindeki kazı çalışmalarında; Roma Dönemi'nde inşa edilmiş tiyatronun temelleri, kült binasına ait temeller ve adak kalıntılarının yer aldığı kutsal yapı bulundu.

19-08/23/apollon-3.jpg

AYDIN/DHA

 

 

 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN