Araçlardan çıkan gazlar öldürüyor

Araçlardan çıkan gazlar öldürüyor

Almanya’da araçlardan çıkan zararlı gazlar nedeniyle meydana gelen erken ölümler araştırıldı. Kurban sayısı 13 bin.

KARAR / ALMANYA

Dünya genelinde 3.4 milyon insan her yıl hava kirliliği nedeniyle erken ölüyor. Bu ölümlerin 385 bini isi ulaşım araçlarından çıkan zararlı gazlar nedeniyle oluyor. Bu kazların neden olduğu ya da zemin hazırladığı hastalıklar arasında Kalp rahatsızlıkları, inme, kronik ciğer hastalıkları, akciğer kanser, solunum yolu hastalıkları ve şeker hastalığı bulunuyor. Ulaşım araçları vasıtasıyla karbonmonoksit, karbondioksit, azotoksit, hidrokarbon ve kurşun gibi ağır metaller gaz haline yayılıyor.

International Council on Clean Transportation (ICCT) isimli bir araştırma enstitüsünün yaptığı araştırmaya göre Almanya’da çevreye yayılan zararlı gazlardan dolayı meydana gelen erken ölüm vakalarının sayısı 43 bin. Bunlardan 13 bini ulaşım araçlardan çıkan gazlar nedeniyle gerçekleşiyor. Araştırmada otomobil, otobüs, tır, tarımda kullanılan araçlar ve inşaat makinalarından çıkan emisyon oranları değerlendirildi. Araçlardan çıkan zararlı gazlar nedeniyle Çin’de her yıl hayatını kaybedenlerin sayısı 114 bin, Hindistan’da 74 bin, ABD’de 22 bin.

Almanya’da her yüz bin kişiden 17’si söz konusu zararlı gazlar nedenile erken ölüyor. Zararlı gazlar nedeniyle ölüm oranları Almanya’da AB ortalamasının yüzde 50 oranından üstünde. Araştırma yapılan 100 kent ve kasaba arasında en çok ölüm vakasının, Stuttgart, Köln ve Berlin olduğu bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN