ASHB yardımı için Meclis'ten onay çıktı! Dar gelirli ailelere 3 Bin 38 TL ödemeyi başvuran alacak! İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri olan aileler hemen başvurun!

ASHB yardımı için Meclis'ten onay çıktı! Dar gelirli ailelere 3 Bin 38 TL ödemeyi başvuran alacak! İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri olan aileler hemen başvurun!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, öğrencileri sevindirecek bir ödeme yapacak. Hemen nasıl başvurabileceğinizi öğrenmek için haberimizi okuyun!

MİLYONLARCA ÖĞRENCİYE 3 BİN 38 TL ÖDEME YAPILACAK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, öğrenciler için devreye giriyor. Milyonlarca öğrenci yakın zamanda yüklü bir miktar ödeme alacak. Öğrencileri yakından ilgilendiren bu karara göre başvuru şartları da belirlendi. İşte detaylar….

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için tek tek oluşturulan yardım paketlerine bir yenisi daha eklendi. Merakla beklenen yardım paketi ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlendi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre yüzbinlerce öğrenci karşılıksız olarak devletten ödeme alacak. Öğrenciler bu karşılıksız olarak belirlenen kredi ve burs ile ilgili olarak araştırmaları sıklaştırdı. PTT tarafından verilmesi kesinleşen yardımların öğrencileri sevindirmesi planlanıyor.

Maliyetlerin artması ve ekonomik kriz öğrencileri de olumsuz etkiliyor. Bunun içinde devlet öğrencilerin ekonomik sıkıntılardan etkilenmemesi için yardım paketlerini açıklıyor. Devlet ailelerin üzerindeki yükü biraz olsun azaltmak adına destek paketi ile yardımcı olmaya çalışıyor.

 

öğrenci kredi

KİMLER YARALANABİLECEK?

Eğitim hayatında sıkıntılar çeken ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayamayan öğrenciler bu sayede ekonomik özgürlüklerine de kavuşmuş olacak. Öğrencilerin ihtiyaçları için devlet tarafından 3 bin 38 lira ödeme yapılacak. Bu ödemeler ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri için hazırlandı.

PTT aracılığı ile yapılacak olan yardımlar için kişilerin PTT üzerinden sık sık kontrol etmesi planlanıyor. Aileler yaptıkları başvurular kabul edilince ödemelerine kavuşmuş oluyor.

BAŞVURULAR HAKKINDA

Aile ve Soysal Politikalar Bakanı Derya Yanık, bizzat konu ile ilgili olarak açıklamayı yaptı. Bakan Yanık konu ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Yardım paketine başvurmak isteyenler e devlet üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor. Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı bölümünden seçenekleri izleyerek pakete başvurmak mümkün olacak. Açılan pencerede başvuru ve kayıt formunu tam olarak doldurmak gerekiyor. Başvurusu kabul eden öğrenciler ise her ay düzenli olarak PTT üzerinden ödemelerini almaya başlayacaklar.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN