Aşk acısı nasıl geçer? Aşk acısını dindirmenin yolları

Aşk acısı nasıl geçer? Aşk acısını dindirmenin yolları

Aşk acısı kişinin psikolojisini darmadağın eden bir durumdur. Hangi yaşta olursa olsun insan, aşk acısını kolay kolay atlatamıyor. Zaman içerisinde üzüntülerimiz azalıyor ve bir gün her şey bitiyor. Bu yıpratıcı süreçte neler yapmanız gerekiyor? İşte bilmeniz gerekenler…

Aşk acısı ikili ilişkilerde çoğu insanın başına gelmiştir. Kavgalar, araya giren soğukluk, mesafeler, karşılıklı olarak birbirini yıpratmanın sonucu olarak ayrılık yaşanır. Kendinizi yalnız ve çaresiz hissetmeniz çok normaldir ve bu yoğun duygularınız bir süre sonra azalacaktır. Aşk acısını dindirmek için yapmanı gerekenleri sizin için derledik. İşte tüm bilgiler…

AŞK ACISI

Karşılıklı anlaşarak da olsa ya da bir tarafın bitirmesiyle de olsa aşk acısı insanların canını yakar. Alışkanlıklardan vazgeçmek insanlar için zordur. Uzun bir ilişkinizin olduğunu düşünürsek sürekli aynı kişiyle vakit geçirmek, onunla telefonda konuşmak, mesajlaşmak, bir yerlerde buluşmak, eğlenmek gibi aktiviteler bir süre sonra alışkanlık yapar ve ayrılık sürecinde kişinin canını en çok bu anlar yakar.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Birlikte yürüdüğünüz yolların o zamanlar bir önemi yoktur ama ayrılınca her şey daha bir anlamlanır. İkili ilişkilerde inatlaşmanın, gurur yapmanın hiç kimseye bir faydası olmaz. İlişkinizi yıpratır ve birbirinize olan saygınızı azaltır sadece. Ayrılığınızın sebebi çok ciddi problemler değilse belki birbirinize bir şans daha vermeniz gerekir. Ama ayrılıkta kararlıysanız ancak bu süreci kolay atlatamayacağınıza inanıyorsanız tavsiyelerimize kulak verin.

19-12/14/ask-acisi.jpg

NASIL GEÇER?

Üzülün: Ayrılık sonrası elbette canınız acıyacak belki de karşı tarafa öfke besleyeceksiniz. Bu süreçte üzülmekten ve ağlamaktan korkmayın. Ağlayın geçecek. Bir sonraki gün bu kadar şiddetli ağlamayacaksınız. Gün gelecek içinizdeki bütün hisler tamamen bitecek. O gün gelene kadar acınızı yaşayın.

Günlük tutun: Düşüncelerinizi, hislerinizi, üzüntülerinizi not edin. İçinizde öfkelerinizi tutmayın ve yazıya dökün. Yazmak sizi rahatlatacaktır. Kendinize zaman ayırın: Kendinizi kapatmayın.

Yapacak hiçbir işiniz yoksa yürüyüş yapın ve kafanızı dağıtın. Arkadaşlarınızla ve ailenizle zaman geçirin. Kendinizi eğlendirecek aktiviteler bulun. Tiyatroya ya da sinemaya gidin. Ancak sizi üzecek size ayrılığınızı hatırlatacak filmler izlemeyin.


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN