Askerdekiler erken terhis 2019'da olacak mı? Askerdekilere erken terhis imkânı...

Askerdekiler erken terhis 2019'da olacak mı? Askerdekilere erken terhis imkânı...

Yeni askerlik sistemi ile askerdekiler erken terhisin 2019 yılında olup olmayacağını sorguluyor. Uzun süredir çalışmaların devam ettiği kamuoyunda yeni askerlik sistemi olarak bilinen çalışmaların bayramdan önce neticelendirileceği açıklandı. Askerde bulunanlar ve ailelerinin gözü ise askerdekilere erken terhis yapılacak mı? oldu. Milyonlarca insanın beklediği erken terhis imkânı bu yıl içerisinde yapılacak mı? Askerlik düşecek mi? İşte detaylar…

Türkiye’de milyonların beklediği yeni askerlik sistemi bayramdan önce resmen yürürlüğe girecek. 6 ay zorunlu askerliğin getirileceği yeni askerlik sisteminde 1 ay zorunlu eğitimin ardından 30 bin TL ücret ödenerek bedelli hizmetinden tüm yaş grupları faydalanacak. 6 ayın sonunda da askerde kalmak isteyenler aylık 2 bin TL ücret mukabilinde 12 aylık askerlik eğitimlerini tamamlayabilecek. 6 ayın sonunda kalmak istemeyenler ise 6 ayda terhis olabilecek. Şu an askerde olanların ve bunların aileleri de erken terhis 2019’da mümkün müü? sorusunu soruyor. Erken terhis ile ilgili aradıklarınız haberimizde…

Erken terhis 2019’da yapılacak mı?

6 ay zorunlu askerlik görevini tamamlayanlar için müjdeli haber geldi. Türkiye’de uzun süredir devam eden yeni askerlik sistemi ile ilgili Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar, sistemin bayramdan önce sistemin yasalaşacağını duyurdu. Şu an için askerde bulunanlar ise erken terhis yapılacak mı? sorusunu araştırıyor. Yeni sistem yasalaştıktan sonra 6 ay askerlik eğitimini yapmış olanlar, erken terhis olabilecek.

19-05/22/yeni-askerlik-sistemi-ile-askerdekiler-erken-terhis-2019da-olacak-mi-askerdekilere-erken-terhis-imkanii.jpg

Yeni askerlik sisteminde erken terhis imkânı

Yeni askerlik sistemi ile birlikte askerlik 6 aya indirilecek. Şu an için 12 aylık askerlik görevini ifa etmek için birliklerinde görev yapan askerler, teklifin yürürlüğe girmesi ile birlikte mecliste kabulünün ardından erken terhis olabilecek. Bundan dolayı TBMM'de alınacak karar merak içerisinde bekleniyor.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN