Atatürk Arboretumu nerede, nasıl gidilir? Atatürk Arboretumu giriş ücreti ne kadar?

Atatürk Arboretumu nerede, nasıl gidilir? Atatürk Arboretumu giriş ücreti ne kadar?

Atatürk Arboretumu nerede, nasıl gidilir? Sonbaharda şehirden pek uzaklaşmadan doğanın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar Atatürk Arboretumu hakkında sorgulama yapıyor. Haberimizden Atatürk Arboretumu giriş ücreti ne kadar? Atatürk Arboretumuna nasıl gidileceğinin detaylarını öğrenebilir ona göre planlamanızı yapabilirsiniz.

Atatürk Arboretumu nerede, nasıl gidilir? Şehrin yoğunluğundan ve stresinden uzaklaşmak isteyen İstanbullular Atatürk Arboretumu  hakkında arama motorlarında sorgulama yapıyor. Atatürk Arboretumu giriş ücreti ne kadar? Atatürk Arboretumu ne demek? Nasıl gidilir? İşte bütün bu soruların yanıtı haberimizde.

ATATÜRK ARBORETUMU NEREDE? 

Atatürk Arboretumu sonbaharın tüm renkleriyle doğanın keyfini çıkarmak isteyenlerin akınına uğruyor. Peki şehrin içinde olupta şehirden uzak kalmanızı sağlayan Atatürk Arboretumu nerede? Doğayı ve yeşili seven birisi iseniz Atatürk Arboretumu‘na muhakkak gelmelisiniz. İstanbul Sarıyer’de bulunan, 2 binden fazla yerli ve yabancı ağaç ve bitki türüne ev sahipliği yapan Atatürk Arboretumu'na ulaşım gayet rahattır. Atatürk Arboretumu yılın pazartesi günleri hariç diğer bütün günlerde 8:30‘dan gün batımına kadar açık.

18-10/31/ataturk-arboretumu-giris-ucreti-ne-kadar.jpg

ATATÜRK ARBORETUMUNA NASIL GİDİLİR? 

Sarıyer'de bulunan Atatürk Arboretumu'na özel araçla gidilebileceği gibi metro ve otobüs ilede gidilebilinmektedir. 

ÖZEL ARAÇ İLE ATATÜRK ARBORETUMUNA GİDİŞ

Levent Sarıyer yolu üzerinde, Büyükdere Caddesi’ndeki Bahçeköy sapağına sapıp Bahçeköy’e gelin. İstanbul Üniversitesi Spor salonunun tam karşısındaki Kemerburgaz Yolu’nun sol tarafından dönüp ilerlediğinizde yarım kilometre kadar sonra Atatürk Arboretumu’na ulaşacaksınız.

18-10/31/ataturk-arboretumu-nerede.jpg

METRO VE OTOBÜSLE ATATÜRK ARBORETUMUNA GİDİŞ 

Toplu taşıma ile Atatürk Arboretumu’ya gitmek için en hızlı yol Hacıosman – Yenikapı metrosu ile son durak olan Hacıosman’a geldikten sonra 42HM nolu belediye otobüsü ile Bahçeköy’e kadar gidebilir, 5-10 dakikalık bir yürüyüş sonunda da Atatürk Arboretumu’na ulaşabilirsiniz.

Beton yığını, yoğun trafik ve stresten kaçmak isteyen İstanbullular bilimsel çalışmalara ev sahipliği yapan Atatürk Arboretumu'na giderek günün yorgunluğunu atıyor. 

ATATÜRK ARBORETUMU GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Kırmızı, yeşil ve sarı renklere bürünen Atatürk Arboretum'u doğanın güzelliğini görüntülemek isteyen amatör fotoğrafçılar, düğün fotoğrafçıları ve reklam çekimlerinin de vazgeçilmez mekanları arasında yer alıyor. Arboretum’da “Dikkat bazı bitkiler zehirlidir” tabelası ile ziyaretçiler uyarılıyor. Yılın her mevsimi farklı manzarasıyla ziyaretçilerine kapılarını açan Atatürk Arboretumuna hafta içi öğrenciler 2 buçuk TL, yetişkinler 7 buçuk TL. Hafta sonu öğrenciler 7 buçuk TL, yetişkinler ise 20 TL'ye girebiliyor. 

18-10/31/ataturk-arboretumu.jpg

ATATÜRK ARBORETUMU ZİYARET SAATLERİ NEDİR?

Atatürk Arboretumu yaz – kış aylarında 8:30 ve 17:00 arasında ziyaret edilebilir. 

ATATÜRK ARBORETUMU ZİYARET KURALLARI NEDİR?

Atatürk Arboretumu’nda su ve çocuk maması hariç içeriye hiçbir yiyecek veya içecek alınmıyor. Çantalar kontrole tabi tutuluyor. Yani Atatürk Arboretumu’nda bırakın mangal yapmayı, sandviçlerle piknik dahi yapılamıyor. Konsepti dolayısı ile kendi bünyesinde de kahvaltı ya da diğer yeme içme hizmetlerini veren bir tesis bulunmuyor. Ayrıca evcil hayvan, tripot, bisiklet, top, uçurtma, balon, konfeti ve diğer açık alanlarda oynanabilen oyun ve oyuncakların içeriye alınması da yasak.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN