Ayak ağrısı nasıl geçer? Ayak ağrısına ne iyi gelir?

Ayak ağrısı nasıl geçer? Ayak ağrısına ne iyi gelir?

Ayak ağrısı, hemen hemen herkesin başına gelebilen ve genellikle ayağı çarpma burkma sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Ayak ağrısı sırasında ayakta ağrı, şişme, kızarıklık olabilir. Evde uygulayacağınız basit yöntemlerle bu ağrınızı hafifletebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Ayak ağrısı, çoğu kişide olan ancak fazla önemsenmeyen ağrılardandır. Ayak ağrısı belli bir sürenin ardından geçmezse mutlaka bir doktora gidilmelidir. İlaç kullanmak istemeyenler için evinizde yapacağınız basit malzemelerle ağrılarınıza son verebilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

NEDENLERİ

Topuk dikeni,
Uzun süre ayakta çalışmak,
Kireçlenme,
Yaşlılık,
Aşırı kilo,
Yanlış ayakkabı seçimi,
Burkulma, incinme,
Kemik çıkıntısı,
Kırık ayak ve bileği,
Düz tabanlık,
Nasır,
Tırnakta batık,
Kemik enfeksiyonları,
Stress kırıkları,
Tümör.

19-11/21/ayak-agrisijpgg.jpg

NASIL GEÇER?

Sirke: Ilık su dolu bir kap içerisine 1 bardak sirke koyun ve ayaklarınızı bu su içerisinde 15 dakika bekletin. Sirkeli su ayaklarınızdaki ağrıları azaltacaktır.

Adaçayı: Bir miktar adaçayını ezin ve bir litre suya koyup kaynatın. Ilıyan karışıma birkaç damla elma sirkesi ekleyin. Bir pamuk yardımıyla ayağınızda ağrıyan bölgeye bu karışmdan sürün. Adaçayı ağrılarınızı hafifletecektir.

Karanfil: Yıkayıp temizlediğiniz ayaklarınıza karanfil yağı ile masaj yapın. Karanfil yağı kan akışınızı uyaracak ve kaslarınızı gevşetecektir. Böylece ayağınızdaki ağrılar ortadan kalkacaktır.

Kuşkonmaz: Doğal iltihap giderici ve ödem atıcı olan kuşkonmazı buharda pişirip tüketin. Kuşkonmaz kas ve kemiklerdeki ödemi azaltarak ağrılarınızı yok edecektir.

Bazı yağlar: Sıcak bir su içerisine okaliptüs, nane ve biberiye yağlarından üçer damla damlatın. Ayaklarınızı bu su içerisinde 15 dakika bekletin. Bu yağlar bedeninizi rahatlatacak ve ağrılarınızı giderecektir.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NE İYİ GELİR?

Ayaklarınızı önce ılık su içerisinde ardından da şok etkisi yaratması için soğuk su içerisinde dinlendirin. Böylece ayaklarınız rahatlayacaktır.

Ayakkabılarınızı değiştirerek giyinin.

Tırnak batıklarını önlemek için tırnaklarınızı düz kesin.

Çok yorulduğunuzda ayaklarınızı kalp seviyesinden yukarı tutarak kan dolaşımını hızlandırın.

Sabit ayakta durduğunuz zamanlarda ağırlığınızı hep aynı ayağa vermekten kaçının.

Uzun yürüyüşler ya da ağır egzersizler sırasında ayak kaslarınızın dinlenmesi için molalar verin.

Nasırlarınız için mutlaka doktora gidin.

Uzun yolculuklarda rahat ayakkabılar tercih edin.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN