Ayak şişmesi nasıl geçer? Ayak şişmesi neden olur?

Ayak şişmesi nasıl geçer? Ayak şişmesi neden olur?

Ayak şişmesi kadın erkek demeden hemen hemen herkeste görülen bir rahatsızlıktır. Ayak şişmesi; uzun süre ayakta kalmak ya da hareketsiz kalmak, yoğun egzersiz ve yorgunluktan kaynaklanabilir. Evde uygulayabileceğiniz basit yöntemlerle bu ağrılarınızı hafifletebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Ayak şişmesi, hemen hemen herkesin en az 1 kez yaşadığı bir sağlık sorunudur. Aya şişmesi ciddi bir sağlık sorunu olmasa da kişinin yaşam kalitesini düşürmektedir. Yapabileceğiniz basit yöntemlerle bu ağrılarınıza çare bulabilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

NEDENLERİ

Dolaşım sistemi rahatsızlıkları,
Hamilelik,
Yanlış çorap ve ayakkabı seçimi,
Ayak burkulması ya da zedelenmesi,
Tırnak batması.

19-11/27/ayak-sismesijpgg.jpg

NASIL GEÇER?

Sağlıklı beslenin: Ayak şişmesini önlemek için sodyum içerek gıdalardan uzak durun. Gün içerisinde en az 2 litre su için. Böylelikle vücudunuzdaki zararlı maddeler atılacaktır. Kafein ve asitli içeceklerden de uzak durmanız da fayda var.

Buz uygulaması: Burkulma sonucu oluşan şişliklerde buz uygulaması şişliği azaltacak ve iltihaplanmayı önleyecektir.

Egzersiz: Egzersiz yaparak şişliklerinizi önleyebilirsiniz. Egzersiz, kan akışını normalde döndürür. Öte yandan uzun süre oturmakta şişliğe neden olur. Bu nedenle arada kalıkıp ufak yürüyüşler yapılmalıdır.

Tuzlu su: Tuzlu suyun içerisindeki sülfat, kaslarınızı rahatlatacaktır. Yorgun ve şiş ayaklar için en iyi çözümdür. Dilerseniz her gece bu uygulamayı yapabilirsiniz.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NE İYİ GELİR?

Maydanoz: Çay şeklinde yapacağınız maydanozu günde 3 bardak içebilirsiniz. Maydanoz çayı, enfeksiyon nedeniyle oluşan şişmelere iyi gelecektir.

Salatalık: Dilimlediğiniz salatalıkları şişen bölgelerinize uygulayın. Salatalık ödem ve sertliği azaltarak ayaklarınızı rahatlatacaktır.

Elma sirkesi: İster doğrudan ağrıyan bölgeye uygulayın isterseniz de ayaklarınızı elma sirkeli suda bekletin. Elma sirkesi, şişliklerin inmesini ve ağrıların hafiflemesini sağlayacaktır.

Lahana: Lahana yapraklarını önce buzdolabında bekletin ardından şişen bölgeye uygylayın. Lahana, şişliklerin geçmesini sağlayacaktır.

Zencefil: Şişen ayaklarınıza zencefil yağıyla masaj yapabilirsiniz. Öte yandan zencefil, krampları da geçirecektir.

Nane: Ödem oluşmasını engelleyen nane, ayak şişmelerine iyi gelir. Önce naneyi suda iyice kaynatın ve ayaklarınızı bu suda yıkayın. Ardından soğuk nane suyuyla ayaklarınızı yıkayın. Böylece ayak ağrılarınız hafifleyecektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN