Aysun Aslan kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir? İşte hayat hikâyesi

Aysun Aslan kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir? İşte hayat hikâyesi

MFÖ grubunun üyesi Özkan Uğur’un eşi Aysun Aslan, sessiz sedasız kariyerini sürdürüyor. Dans ve müzik alanlarının birçoğunda etkin bir şekilde yer alan Aysun Aslan’ın yaşı, memleketi ve hayat hikâyesi karar.com’da…

Özkan Uğur’un ‘Sensiz Olamam’ ve 'Olduramadım' şarkılarının söz yazarı olan Aysun Aslan’ın hayat hikâyesi başarılarla dolu. 1989 yılında MFÖ grubu üyesi Özkan Uğur’la evlenen Aysun Aslan’ın yaşı, memleketi ve diğer bilgileri haberimizde…

AYSUN ASLAN KİMDİR?

Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Travis Kemp, Molly Lake ve Angela Bayley’den klasik bale ve Cecchetti Teknik eğitimi alan Aysun Aslan, ilk koreografisini okul gösterilerinde sergiledi. 1974’te ADK Bale Yüksek Bölümü’nden mezun olduktan sonra Ankara Devlet Opera ve Balesi’ne dâhil oldu. Aynı sene Geyvan McMillen’le contemporary dance çalışmaya başladı. 1986 yılına kadar Londra’da contemporary, jazz, limon, doğaçlama gibi farklı tekniklerde dersler aldı.

TRT 1’de İzzet Öz’ün yayınlanan programları için yaptığı kısa dans gösterilerini 1985 yılına kadar devam ettiren sanatçı, 1979’da İstanbul Devlet Opera ve Balesi’ne atandı ve ertesi sene ilk sahne koreografisi Çeşitlemeler’i gerçekleştirdi. İstanbul Devlet Balesi için gerçekleştirdiği son eser Ağır Roman - East Side Story’dir. Beş sene repertuvarda kalan eser, Los Angeles County Arts’ın davetinin ardından ABD’de sergilenen tek Türk eseri olarak bilinir. 2007’de de buradan emekli oldu.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

1989 yılıdna, Türkiye’nin ilk profesyonel, özel dans topluluğu Türkuaz Modern Company’yi kurduktan sonra yurtiçi ve yurtdışında sayısız temsil yaptı ve büyük ses getiren topluluk Türkiye’de modern dansın yayılmasında, dans topluluklarının kurulmasında öncülük yaptı. Türkuaz MDC, Fransa’da yapılan Akdeniz Olimpiyatları Kapanış Seremonisi’nde yirmi bin seyircinin izlediği ve 17 ülkede naklen yayınlanan Bi Rüya Gördüm gösterisinin arkasından maddi olanaksızlıklardan dolayı 1993 yılında dağıldı.

Kariyerine onlarca eser sığdıran ve ilklere imza atan ünlü sanatçı, özgün eserlerinin yanında sayısız tiyatro, opera, konser, müzikal, film, albüm, reklam, TV dizisi, fashion show ve geniş boyutlu özel gösterilere imza attı. Dans ve müziğin var olduğu bütün alanlarda, yönetmen, koreograf, dansçı ve yapımcı olarak faaliyetlerini sürdürdü. Özkan Uğur’un 'Sensiz Olamam' ve 'Olduramadım' şarkılarının sözlerini yazdı.

19-10/11/aysun-aslanjpgg.jpg

Sanatçı uzun bir aranın ardından 2017’de MDTİst topluluğu için Jizel ismindeki dans drama türündeki eserinin dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

1989’dan beri müzisyen ve oyuncu Özkan Uğur’la evlidir ve bu birlikteliğinden Alişan isminde bir oğlu vardır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN