Bademcik iltihaplanması nasıl geçer? Bademcik iltihaplanmasına iyi gelecek şeyler

Bademcik iltihaplanması nasıl geçer? Bademcik iltihaplanmasına iyi gelecek şeyler

Bademcik iltihaplanması en çok çocuklarda görülür. Bademcik iltihaplanması enfeksiyonlar sonucu ortaya çıkar. Genellikle yüksek ateş, kusma ve ağrı meydana gelir. Evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle bu duruma çare bulabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Bademcik iltihaplanması her ne kadar çok önemsenmese de tedavi edilmezse böbrek iltihabı ve kalp romatizması gibi ciddi sonuçlara neden olan bir hastalıktır. Bademcik iltihaplanmasında hastalık yüksek ateş ile aniden başlar. İlaç kullanmadan iyileşmek isteyenler için evinizdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz doğal yiyecekleri tüketerek iyileşebilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

BELİRTİLERİ

Yutmada zorlanma,
Ateş,
İştahsızlık,
Baş ağrısı,
Boğazda ağrı ya da hassasiyet,
Bademciklerde kızarıklık, şişme ya da beyaz iltihap,
Kulak ağrısı,
Boğazda kuruluk,
Lenf bezlerinin şişmesi,
Kusma,
Ses değişikliği,

19-11/21/bademcikk.jpg

NASIL GEÇER?

Tarçın: Tarçın antibakteriyel özelliği sayesinde bakterilerin üremesini engeller. Tarçını ister çay şeklinde isterseniz de yiyeceklerinizin üzerine katarak yiyebilirsiniz. Tarçın çayını günde 2 kez içmeye özen gösterin.

Sarımsak: 1 su bardağı su içerisine 3 diş sarımsak atın ve kaynatın. Kaynayan suya karabiber ekleyin ve için. Sarımsakla ilgili bir diğer yöntem de sarımsağı ağzınıza atın ve şeker gibi emin. Sarımsak, bademcik ağrısı ve boğaz iltihabına karşı çok etkilidir.

Soğan: 1 yemek kaşığı zeytinyağında 2 tane rendelenmiş soğanı kavurun. Ilıyan karışımı bir beze sarın ve boynunuza sarın.

Elma sirkesi: 2 su bardağı ılık su içerisine 3 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin ve için. Elma sirkesi antibakteriyel özelliği sayesinde bademcik iltihaplanmasına iyi gelecektir.

Bazı yağlar: Sıcak su dolu kovaya lavanta, kekik, tarçın ya da limon yağlarından birini ya da ikisinden 5 damla damlatın. Çıkan buharı içinize çekin.

Siyah turp: Siyah turpun başını kesin ve içini oyun. İçerisine 2 yemek kaşığı bal ekleyin ve 24 saat bekletin. Sabahları aç karnınıza bu baldan yemeniz bademcik iltihaplanmanıza iyi gelecektir. Ancak hamile ve emziren kadınların bu karışımı tüketmemesi tavsiye edilir.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Bal: 1 bardak ılık su içerisine 1 tatlı kaşığı bal ekleyin ve için. Günde 3 kez içeceğiniz bu karışımla ağrılarınız azalacak ve iltihabınız hızla geçecektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN