Bakan Bilgin EYT'lilerin maaşı azalacak mı açıkladı! SGK, başvuru süreci, kıdem tazminatı... Tüm bilgileri duyurdu!

Bakan Bilgin EYT'lilerin maaşı azalacak mı açıkladı! SGK, başvuru süreci, kıdem tazminatı... Tüm bilgileri duyurdu!

EYT hakkında açıklamalar yapılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada düzenlemeleri tek tek duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sürecin nasıl işleyeceğini ve EYT üzerinden emekli olanların ne kadar maaş alacağına dair merakları giderdi.

EYT'de yaş şartının ortadan kaldırılması üzerine ilk süreçte toplamda 2 milyon 500 bin kişinin emekli olacağı verileri gündeme geldi. Emeklilik hakkının kullanılması durumunda herhangi bir yaş koşuluna takılmadan emekli olunabilecek. Bakan Vedat Bilgin, katıldığı canlı yayın programında önemli konuların altını çizdi. EYT üzerindeki hazırlıklar biterken Meclis sürecinin kaldığı bilgisi paylaşıldı. Devamında ise alınan kararların yasalaşma süreciyle beraber yürürlüğe gireceği tarih meclis düzenlemeleri sonrasında belirlenecek.

EYT SÜRECİ NASIL İLERLEYECEK?

EYT üzerinde hazırlıklar devam ederken son aşamaya gelinmesiyle beraber düzenlemeler tek tek açıklandı. Bilgin, dosyaların birleştirilmesiyle beraber son hali Meclis' sunularak intikal ettirildi. EYT üzerindeki sürecinde nasıl devam edeceği ise Meclis tarafından belirlenecek. Milletvekili grupla yaptıktan sonrası karşılaştırmalar yapılacak.

EYT en düşük maaş ücreti

"SGK'NIN BORCU YOK, AÇIKLARI VAR"

Sağlık harcamalarını her ay finanse edilirken SGK'nın borcu olmadığı bilgisi verildi. Destek ödemelerinin bir kısmını Maliye veriyor. Türkiye'nin SGK'sı borçlu değil, gelir-gider oranı ise yüzde 97. yaş şartı olmamasına rağmen 1 hafta önce EYT kararı verildi.

EYT'LİLER İLK MAAŞI NE ZAMAN ALACAK?

Çeşitli uzmanlar bazı açıklamalar yaparken Almanya modeli, Hollanda modeli gibi şeyler. Burada kimsenin maaşında hiçbir kısıntı olamayacak şekilde düzenleniyor. EYT üzerinde ki maaşlar hesaplanırken kısıtlama olmayacağı belirtildi. Asgari ücrete zam gelmesinden sonra tarihi oranda artış yapıldı. Üstelik böyle bir ortamda yapılan zamlar üzerine Mayıs ayında enflasypn 30-35 arasında olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN