Bakanlıktan bu ailelere müjdeli haber: Her ay 1250 TL yardım parası verilecek

Bakanlıktan bu ailelere müjdeli haber: Her ay 1250 TL yardım parası verilecek

Devlet tarafından sağlanan sosyal destek ödemeleri devam ediyor. Peki aile destek ödemesi ne kadar? Şartları neler? Tüm detaylar haberimizde.

Dar gelirli vatandaşlara destek olması amacıyla düzenlenen sosyal destek yardımları devam ederken en çok araştırılan desteklerden biri de aile destek ödemeleri oldu. Peki aile destek ödemeleri ne kadar oldu? Başvuru şartları neler? Kimler faydalanacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ

İlk olarak Temmuz ayında başlatılan aile destek ödemeleri kapsamında yeni başvurular alınmaya başlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ailelere destek olması amacıyla düzenlenen aile destek ödemeleri 2023 senesi için 850 TL ve 1250 TL arasında değişecek. Ödeme miktarı ailenin gelir durumuna göre değişecek. İlk olarak geçtiğimiz Temmuz ayında başlayan ödemeler her ay hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan duyuruya göre aile destek ödemesi alan kişilerin ödemeleri 15 Şubat tarihinden itibaren IBAN numaralarına ya da PTT üzerinden yatırılacak.

Aile Destek Ödemeleri

Edinilen bilgilere göre hak sahibi kişilerin aile destek ödemeleri 12 ay boyu düzenli olarak yapılacak. Başvuru yapacak ailelerin hane içindeki kişi başına düşen gelir miktarının asgari ücretin üçte birinden az olması gerekmektedir. Bu kriteri sağlayan asgari ücretli ve emekli vatandaş da başvuru yapabilecek. Aile destek ödemesinden faydalanacak kişiler başvurularını en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek veya e-Devlet sistemine giriş yaparak yapabilecekler. Başvurusu onaylanarak ödemeden almaya hak kazanan vatandaşların ödemeleri 10 gün içinde hesaplarına yansıtılacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN