Bakanlıktan onay çıktı! Bu kişilere her ay 1.250 TL yardım yapılacak: Yüzbinlerce kişiden biri de siz olabilirsiniz

Bakanlıktan onay çıktı! Bu kişilere her ay 1.250 TL yardım yapılacak: Yüzbinlerce kişiden biri de siz olabilirsiniz

Aile bakanlığı onayladı! Her ay yardım var.. Detaylar haberimizde..

Bakanlık hesabınıza 1.250 TL yatırmış olabilir! Kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

AİLE BAKANLIĞINDAN DESTEK MÜJDESİ

Milyonlarca vatandaş, Aile Destek Paketi ödemelerinin hesaplarına yatıp yatmadığı ve 2023 yılı için yapılan ödemelerde zam olup olmadığı konusunda merak içinde! TÜİK verilerine göre, Aile Destek Paketi kapsamında yapılan ödemelere zam yapılıp yapılmadığı araştırılıyor. Dar gelirli hanelerin bazı miktarlardaki yardım ödemeleriyle birlikte sorgulamalar devam ediyor. Ancak, Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından gelecek haberleri beklemekteyiz.Aile Bakanlığı destek

Hayatın zorluklarını azaltmaya yardımcı olmak için, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında 3 milyon haneye 2,9 milyar lira, Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında 2,2 milyon haneye 919 milyon TL olmak üzere toplamda 3 milyon hane için 3,8 milyar lira tutarında ödeme yapılacağı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık tarafından duyuruldu. Bu ödemeler, Ocak ayı itibariyle öne çekilerek hesaplara yatırılacak. Aile Destek Paketi ödemeleri, yılbaşı öncesinde hanelere ulaşacak ve ailelerin hayatını kolaylaştırmaya yardımcı olacak.

AİLE DESTEK YARDIMINDA YENİ GELİŞME! ZAM VAR MI?

Aile Bakanlığından son dakika haberi! Bin 250 TL'lik destek ödemesi hesaplarınıza yatmış olabilir. Aile Destek Programı kapsamında hane başına düşen aylık gelir aralığına göre hesaplanan ödemeler, gelir düzeyine ve miktarına göre farklılık gösteriyor. 450 TL ve altındaki haneler için 1.250 TL, 450 TL üzeri ve 911,15 TL altındaki haneler için 1.100 TL, 911,15 TL üzeri ve 1372,30 TL altındaki haneler için 950 TL ödeme alacaklar. Aile Destek Programı için başvuru koşulları arasında Türk vatandaşı olmak, Mavi Kart sahibi olmak ve yerleşim adresinin yurt içinde olması gibi şartlar yer alıyor. Başvurunuzun değerlendirilmesi için e-Devlet veya 3294 sayılı Kanun gereğince kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Aile Destek Programı başvurusu yapmak isteyenler için son dakika fırsatı!Aile Destek Programına başvurmak isteyenlerin Türk vatandaşı olması, Mavi Kart sahibi olması, yerleşim adresinin yurt içi olması ve 18 yaşın üstünde olması gerekmektedir. Aile içinde kamu işçisi, memur, noter ya da muhtar olup çalışanlar yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanması yapan ya da özel sandıklar kapsamında olanlara kişi veya kişilerin olması durumunda başvurular değerlendirilmeyecektir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN