‘Baklava’ yapacağım diye ölümü hiçe sayıyorlar

‘Baklava’ yapacağım diye ölümü hiçe sayıyorlar

Rus bilim insanlarınca yapılan araştırmaya göre spor yapan her üç kişiden biri kas dokularını geliştirmek için performans artırıcı kullanıyor. Ayrıca yüzde 74’ü ise ürünlerin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini bilmelerine rağmen kullanmaktan vazgeçmiyor.

Rus araştırmacıların spor salonuna düzenli giden erkekler üzerinde yaptıkları araştırma, vücut geliştirmek ve yağ yakmak uğruna kalıcı zararlara neden olan performans artırıcı ürünleri tüketmekten vazgeçmediğini ortaya koydu. 

Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Okan Bülent Yıldız, Dünya Anti-Doping Ajansı tarafından, bu ürünlerin atletler ve profesyonel sporcularda kullanımının uzun süredir yasaklandığını anımsattı. Yıldız bunların amatör olarak spor yapan kişiler tarafından da kas geliştirme, yağ yakma, fiziksel görünüşü iyileştirme, güç ve performansı artırma amacıyla kullanıldığını hatırlattı. 

Fransa’nın Lyon şehrinde düzenlenen Avrupa Endokrinoloji Kongresi’nde sunulan, sporcularda performans artıran ürünlerin kullanımına ilişkin yapılan bilimsel araştırmanın sonuçları hakkında bilgi veren Yıldız “Saint Petersburg Üniversitesi araştırıcılarınca yapılan çalışmayla, sporcularda performans artıran ürünlerin kullanımı incelendi. Çalışmaya düzenli olarak spor salonuna giden erkekler dahil edildi. Araştırmaya göre, performans artıran ürünleri kullanan erkeklerin yüzde 74’ünü 22-35 yaş aralığındakiler oluşturdu. En çok kullanılan ürünün testosteron üzerinde etkili olduğu ve haftalık enjeksiyon şeklinde alındığı belirlendi. Katılımcıların yüzde 49’u bu ürünlerle ilgili bilgileri internetten edinirken, ürünleri kullananların yüzde 74’ü bunların olası yan etkileri ve uzun dönem zararlarını bildiklerini ancak yine de kullanmaya devam ettiklerini ifade etti” diye konuştu. Araştırma sonucunun endişe verici olduğuna değinen Yıldız “ Zira kullanım oranının her 3 kişiden biri şeklinde çok yüksek olması” diye konuştu. 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN