Baklava yapımı ve cevizli baklava tarifi | Bayramların vazgeçilmezi: Baklava...

Baklava yapımı ve cevizli baklava tarifi | Bayramların vazgeçilmezi: Baklava...

Her bayram evlerine gelecek ziyaretçileri güzel ağırlamak, hoş sohbet ve bir yudum çayın yanında ikram edilecek cevizli baklava yapacak olanlar, baklava yapımı ve ev baklavası tarifini araştırıyor. Tüm bu aradıklarınız ise karar.com’da yer alıyor…

Evde hanımların baklava hamurunu açarak yaptığı ve büyük uğraşlar ve emeklerle hazırlanan ev baklava yapımını merak edenler haberimize bakabilir. Her bayram öncesi herkesi tatlı bir telaş kaplar. Kimisi bayram temizliğiyle evini köşe bucak silerken, bazı hanımlar da cevizli baklava tarihlerini öğrenerek, gelecek olan misafirlerine bu tatlı lezzeti sunar. İşte gelişmeler…

BAKLAVA TARİFİ:

Hamuru için;

1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı yoğurt (çok sulu olmayacak)
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
İçine serpmek için
Yarım paket kabartma tozu
4.5 silme su bardağı un
2.5 su bardağı dövülmüş ceviz
yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için;

1 çay bardağı zeytinyağı
125 gram tereyağı

Şerbeti için;

yarım limon(küçük boy limon)
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Bir fiske tuz

 19-08/08/baklavaa.jpg

BAKLAVA NASIL YAPILIR?

Öncelikle hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurunuzu 36 parçaya bölün. Her bir bezeyi yuvarlayıp 20 dakika boyunca dinlenmeye alın. Bezeler 6 gruplar şeklinde açılacak. 6 bezeyi fincan tabağı büyüklüğünde açıp aralarına 1 tatlı kaşığı nişasta serpin ve üst üste dizin. Elinizle hafif bastırdıktan sonra hamuru biraz büyütün. Bu yöntem yufkalar çabuk kaymasın diye yapılması gerekiyor. Arkasından bir oklava veya merdane yardımıyla hamuru tepsi büyüklüğünde açın ve tepsiye koyun. 12 bezeye de aynı işlemi uygulayın ve ortasına cevizlerden bolca serpin. İsteyen fısıtk da ekleyebilir. Diğer 6'lı 3 beze grubunu da açıp üzerine cevizlerden serpin. Hamurunuzu isteğe göre baklava dilimi ya da kare şeklinde kesebilirsiniz. Eritilmiş tereyağ ve zeytinyağını baklavanın üzerine güzelcene gezdirin. Bunun ardından önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirmeye bırakın.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

ŞERBETİ NASIL YAPILIYOR

Su, şeker limon ve tuzu tencereye koyduktan sonra, ocağın altını açın. Şeker eriyene dek karıştırmaya devam edin. Tuz şekerlenmeyi önlemek için etkili bir yöntem. İçine limonu kabuklu atmayın. Çeyrek limon suyunu şerbeti ocaktan almadan 10 dakika önce koyun. Şerbet bütünüyle kaynamaya başlamasının ardından, altını kısabilirsiniz ve bu şekilde 30 dakika boyunca kaynatın. Baklavanın soğumasının ardından şerbeti ocakta ılık olana dek bekletin. Daha sonra üzerine dökün. En az 4 saat bekledikten sonra baklavalarınızı misafirlerinize servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN