Balkabaklı Ekmek nedir? Bal kabaklı ekmek nedir nasıl yapılır? İşte Balkabaklı ekmek tarifi?

Balkabaklı Ekmek nedir? Bal kabaklı ekmek nedir nasıl yapılır? İşte Balkabaklı ekmek tarifi?

Balkabaklı Ekmek nedir? Bal kabaklı ekmek nasıl yapılır? Peki hiç balkabaklı ekmek yemiş miydiniz? Bal kabaklı ekmek nedir? Haberimizden balkabaklı ekmeğin tarifini öğrenebilirsiniz.

Böyle güzel bir görüntü ve lezzet. Üzerine biraz tereyağı bal ya da reçelle kahvaltılarınızı güzelleştirebilirsiniz . Bir çeşit paskalya çöreği gibi esasında. İçinde sadece mahlep yok. İstenirse vanilya yerine çok az limon portakal kabuğu yada mahlep konulabilir. İşte balkabaklı ekmek tarifi…

 

MALZEMELER

300 g bal kabağı

1 çay bardağı su

Yarım çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı bal

Yarım su bardağı ılık süt

1 çay bardağı sıvı yağ

4,5 su bardağı un

1 paket maya

19-10/11/1041999_620x360.jpg

NEREDE YAPILACAK

Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

BALKABAKLI EKMEK HAZIRLANIŞI

Ön hazırlık:

Bal kabağını ayıklayıp kabuklarını soyun, iri küpler şeklinde kesin ve bir tencereye alın. 1 çay bardağı suyu ilave edin, kapağını kapatıp orta ateşte 15-20 dakika kaynatın. Soğutup püre haline getirin. Tuz, bal, ılık süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.

Hamurun hazırlanışı:

Unu bir çırpma kabına eleyin, mayayı ilave edip kaşık ile karıştırın. Bal kabaklı karışımı da ilave edip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 5 dakika çırpın. Hamurun üzerini kapatıp ılık ortamda 40 dakika bekletin.

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

Süre sonunda hamuru el ile kısa bir süre yoğurun ve kalıba alın. Üzerini kapatıp mayalanması için 35 dakika daha bekletin. Süre sonunda hamurun üzerini bıçak yardımı ile uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin. Fırının orta katında pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 35 - 45 dk.

Pişen ekmeği fırından alıp bekletmeden kalıptan çıkarın. Soğutup dilimleyerek servis yapın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN