Baş dönmesi nasıl geçer? Baş dönmesi neden olur?

Baş dönmesi nasıl geçer? Baş dönmesi neden olur?

Baş dönmesi, kadın erkek demeden hemen hemen herkesin başına gelen bir durumdur. Baş dönmesi kişinin günlük hayatını olumsuz etkiler ve yaşam kalitesini düşürür. Bu durumdan kurtulmak isteyen ancak ilaç da kullanmak istemeyenler için doğal tedavi yöntemlerini sıraladık. İşte bilmeniz gerekenler…

Baş dönmesi, bir hastalık değildir ancak başka bir hastalığın nedeni olabilir. Baş dönmesi, beyin kanaması, tümör gibi hastalıkların belirtisi olabilir. Bu nedenle önemsenmesi gerekir. Sizler için hazırladığımız doğal yöntemlerle baş dönmeniz geçmezse mutlaka bir doktora görünmelisiniz. İşte tüm bilgiler…

NEDENLERİ

Uzun süren açlık,
Kan şekeri düşüklüğü,
Stres,
Güneş çarpması,
Kafa travması,
Kulak enfeksiyonu,
Baş ağrısı,
Ani kan basıncı düşüşü,
Nörolojik problemler,
Araç tutması,
Deniz tutması,
Hamilelik,
Migren,
Tansiyon düşmesi,
Göz hastalıkları,
Sigara, alkol ve uyuşturucu.

NE İYİ GELİR?

Nane: İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde nane baş dönmesini engelliyor.

Limon: 1 bardak su içerisine yarım limon sıkın ve bal ile tatlandırın. bu karışımı içmeniz baş dönmenizi engelleyecektir.

Kereviz: Tansiyon düşmesinden kaynaklanan baş dönmelerine kereviz suyu iyi gelmektedir.

Bal: Baş dönmeniz kan şekeri düşüklüğünden kaynaklanıyorsa 1 bardak su içerisine 1 tatlı kaşığı bal ekleyin ve için. Baş dönmeniz sona erecektir.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Zencefil: Zencefil hem baş dönmesine hem de mide bulantısına iyi gelmektedir. Zencefil kan akışını düzenler ve böylece beyne oksijen gider. Bu durumda da baş dönmesi de hızlıca geçer. Zencefili ister çiğneyerek isterseniz de çayını yaparak tüketebilirsiniz. 1 bardak sıcak su içerisine bir parça taze zencefil atarak çayını yapabilirsiniz.

Kabak çekirdeği: Baş dönmesini engelleyen doğal yiyeceklerden biri de kabak çekirdeğidir.

19-11/21/bas-donmesijpgg.jpg

Elma sirkesi: Elma sirkesi tansiyonu dengeler ve baş dönmesini engeller. 2 tatlı kaşığı elma sirkesini 2 tatlı kaşığı bal ile karıştırıp günde 3 kez tüketmeniz baş dönmenizi engelleyecektir.

Frenk üzümü: Frenk üzümü, kan dolaşımını hızlandırarak baş dönmesini engeller. 13 tane frenk üzümünü ezin ve içerisine 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu ekleyerek 1 gece bekletin.

Demir: Vücuttaki demir eksikliği de baş dönmesine neden olmaktadır. Baş dönmesinin yanı sıra kişide yorgunluk, baş ağrısı ve nefes darlığı varsa bu durum demir eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN