"Batmaz" denilen Titanic'in görülmemiş fotoğrafları

"Batmaz" denilen Titanic'in görülmemiş fotoğrafları

"Bu gemiyi tanrı bile batıramaz" sözüyle hafızalara kazınan efsanevi gemi Titanic'in daha önce görmediğiniz fotoğrafları ortaya çıktı. En çarpıcı fotoğraf ise gemi için çevrilen filme konu olan Jack Dawson'un koruyucusu meleği Margaret Brown'ın da yer alması...

10 Nisan 1912'de Southampton'dan New York'a doğru yola çıkan Titanic'in hikayesini bilmeyeniniz yoktur. 'Batmaz' denilen geminin batmasıyla yüzlerce insan hayatını kaybetmişti. 1997'de James Cameron'un yönetmenliğini yaptığı filmde gerçek hikayeler geliştirilerek kaleme alınmıştı.

14 Nisan gecesini 15 Nisan'a bağlayan gece bir buz dağına çarpan gemi, soğuk sulara gömülmüş, insanlar hayatını kaybetmişti... Meşhur Titanic filminde de bu sahneler en çarpıcı haliyle gösterilmişti. 269 metre uzunluğundaki gemide 885 mürettebat ve 2 bin 471 yolcu bulunuyordu. Kazada bin 514 kişi hayatını kaybetti.

KAPTAN GÖREVDE
İşte kaptan Edward J. Smith (sağda) ve meslektaşı, baş komutan Hugh Walter McElroy

GÜVERTEDE YOLCULAR
Filmdeki en çarpıcı sahnelerden biri de sadece zenginlerin filikalara binebilmesiydi. İşte o filikaların yanında yürüyen zenginler...

ÇOCUKLAR OYUN OYNUYOR
Titanic'te çocuklar da hayatını kaybetti. Bu fotoğraf kaza gerçekleşmeden bir gün önce çekilmişti.

'BATMAZ' MOLLY BROWN
Gerçek adı Margaret Brown olan Molly birinci sınıf bir yolcuydu. Titanic filminde Jack Dawson'a yaptığı yardımlar nedeniyle 'koruyucu melek' unvanını da almıştı. Brown, o faciadan sağ kurtulan isimler arasında yer alıyor.

CESARET ÖDÜLÜ
Margaret Brown, Titanic'in batmasının ardından kendilerini kurtarmaya gelen Karpatya isimli geminin kaptanı Arthur Henry Rostron'a gümüş bir kupa ile şükranlarını sunuyor.

SUÇLU BUZDAĞI
Titanic'i işte bu buzdağı batırdı. Bu fotoğraf sağ kalanları kurtarmak için gönderilen geminin görevlililerinden biri olan Prinz Adalbert tarafından 15 Nisan 1912 sabahı batığın birkaç kilometre güneyinde çekildi.

SAĞ KALANLAR TAŞINIYOR
Kazanın ardından hava aydınlandığında can kurtaran botlarındaki insanlar filikalara alınarak gemilere taşındı.

SON FİLİKA
Bu fotoğrafın önemi, hayatta kalanlar arasında son kurtarılanlar olması. 27 kişi bir filikada, kendilerini bekleyen gemiye doğru yanaşıyor.

KARPATYA KURTARDI
Gece saat 02:20'de Titanic ikiye bölünerek tamamen battı. Yaklaşık iki saat sonra çevresindeki en yakın gemi olan Karpatya yolcuları kurtarmaya geldi. Bu fotoğraf Karpatya'dan...

EN ŞANSLI AİLE
Bu aile fotoğrafı da Titanic ile bağlantılı. Titanic'e aile olarak binip de tamamının sağ kurtulduğu aile olmadı. Bu aile ise bunu başardı. İki kızları ile birlikte faciadan sağ çıkmayı başardılar.

ANNE VE KIZI
Charlotte Collyer ve kızı Marjorie felaketten mucizevi bir şekilde kurtuldu.

BAŞKA BİR ŞANSLI
Faciadan kurtulan şanslı isimlerden biri de Stuart Collett... Titanic'te toplamda, trajedide 1.517 kişi öldü.

TITANIC YETİMLERİ
4 yaşındaki Michel (solda) ve 2 yaşındaki kardeşi Edmond Narvatil (sağda) kazada ailelerini kaybetti. Halk onlara Titanik yetimleri ismini taktı.

HAYATTA KALANLAR
Batığın kurtulanlarından bazıları İngiltere'nin kıyısındaki Plymouth, Millbay Docks'ta karşılandı. Yorgun görünüyorlar ve trajedi yüzlerinde silinmez bir iz bırakmıştı.

WHITE STAR OFİSİ
Kazanın ardından Titanic'in yarısına sahip olan White Star nakliye şirketinin ofisinin önünde toplanan insanlar yakınları hakkında bilgi almak için bekliyor.

TEDİRGİN BEKLEYİŞ
Titanic'te akrabaları bulunan insanların heyecanlı bekleyişi. Herkes, yakınlarının sağ olduğunu duyabilmek için bekliyor.

Daha büyük, daha kalabalık bir grup gelecek olanları bekliyor...

AKŞAM BASKISI!
"Titanic'te felaket: Büyük can kaybı" başlığıyla çıkan akşam baskısı gazeteleri... Dönemim çok okunan gazetelerinden Evening News (Akşam Baskısı) kopyaları herkes tarafından satın alınıyor.

ŞOVMEN COHAN YARDIM TOPLUYOR
Facianın ardından Amerikalı şovmen George M. Cohen hayatta kalanların ailelerine maddi yardım sağlamak için para toplamak amacıyla New York'ta dergi satıyor.

BEYZBOL MAÇINDA 14 BİN KİŞİ
Yas tutan ailelere yardım etmek için düzenlenen gösteri maçında Yankee'ler şöhretler karmasıyla karşı karşıya geldi.

KARPATYA'NIN KAPTANI HENRI ROSTRON'A ŞÜKRAN
Arthur Henry Rostron, Titanic'de sağ kalanları kurtarmak için gelen Karpatya'nın kaptanı. Hayatta kalanlar Mayıs 1912'de ona gümüş bir kupa sunarak teşekkür etti.

CENAZE TÖRENLERİ
Cenaze törenleri, New York'taki Denizciler Kilisesi Enstitüsü'nde gerçekleşti.

NEW YORK'TAKİ STRAUS PARK ANITI
Bu anıt, Titanik'te birlikte ölen bir çift olan Isidor ve Ida Straus'u anmak için yapıldı; çünkü ayrılmayı reddettiler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN