Bazlama surat nedir? Hande Erçel bazlama surat diyen takipçisine dava açtı

Bazlama surat nedir? Hande Erçel bazlama surat diyen takipçisine dava açtı

Güzel oyuncu Hande Erçel, kendisine ait video ve fotoğrafları paylaşarak fiziksel özellikleriyle dalga geçen ve kendisi hakkında, ‘Bazlama surat’ yorumunda bulunan bir takipçisine dava açtı. Erçel’in açtığı davanın ardından, ‘Bazlama surat nedir?’ sorusunun yanıtı merak edilir oldu. İşte detaylar…

Oynadığı birçok dizi ve filmle tüm dikkatleri üzerine çeken Hande Erçel’in başı bir takipçisiyle dertte. Güzel oyuncu, kendi fotoğraf ve videolarını alarak paylaşan ve altına ‘bazlama surat’ gibi yorumlar yazan takipçisini dava edince, ‘Bazlama surat nedir?’ sorusu da sorgulanmaya başlandı. Tüm bu gelişmeler karar.com’da…

HANDE ERÇEL’DEN TAKİPÇİSİNE ‘BAZLAMA SURAT’ DAVASI

Hande Erçel, sosyal medyada kendisinin fotoğraflarını paylaşarak 'Bazlama surat' diye yorumlarda bulunan takipçiye dava açtı. Son olarak Halka dizisinde izleyicinin karşısına çıkan Hande Erçel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Israrla kendisiyle uğraşan, fiziksel özelliklerini aşağılayıcı yorumlar yapan ve çektiği videolarda kendisiyle dalga geçtiğini ileri sürdüğü kişinin cezalandırılmasını talep etti.

19-08/14/hande-erce.jpg

HANDE ERÇEL’E ‘BAZLAMA SURAT’ DİYEN KİM?

Sabah gazetesinden Dilek Yaman'ın haberine göre; soruşturmada; Erçel'e kafayı takan şahsın 23 yaşındaki Alp K. olduğu belirlendi. Erçel; Alp K.'nın paylaşımlarının kişilik haklarını ihlal ettiğini kaydederek, bu içeriklere erişim yasağı konulması yönünde başvuruda bulundu. Mahkeme, erişim yasağı talebini kabul etti. İfadesi alınan Alp K.; suçlamaları kabul etmezken, dosyanın uzlaştırma bürosuna gönderilmesi yönünde karar çıktı. Fakat Erçel, takipçisiyle uzlaşmaya yanaşmadı. Erçel'in huzurunu bozduğu gerekçesiyle Alp K. İle ilgili 3 aydan 1 seneye dek hapis istemiyle dava açıldı.

'BAZLAMA SURAT' NEDİR?

'Bazlama surat' tabiri ile ilgili Türk Dil Kurumu (TDK) herhangi bir açıklamaya yer verilmezken, halk arasında bu tarz tabiler, genelde; yassı, tombul surata sahip bireyler için kullanılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN