Ben böyle sanatın içine düşerim!

Ben böyle sanatın içine düşerim!

Çağdaş sanatçı Anish Kapoor’un son entalasyon çalışması kazaya yol açtı. 2.5 metre çapında siyah bir kürenin tepesinin kesilip zemine yerleştirilmesiyle oluşturulan eseri yere çizilmiş siyah daire gibi algılayan bir ziyaretçi, eserin içine düştü. Kapoor olayla ilgili olarak “Ne diyebilirim ki? Yazık olmuş” dedi.

İngiliz sanatçı Anish Kapoor’un ‘Descent into Limbo’ (Araf’a İniş) enstalasyonu bu sefer beklenmedik bir inişe yol açtı. 2.5 metre çapında siyah bir kürenin tepesinin kesilip zemine yerleştirilmesiyle oluşturulan eseri yere çizilmiş iki boyutlu siyah bir daire gibi algılayan İtalyan bir ziyaretçi, eserin içine düştü ve hastaneye kaldırıldı.

İngiliz sanatçının son enstalasyonu Portekiz’in Porto şehrindeki modern sanat müzesi Serralves’te sergileniyordu. Geçen hafta müzeyi ziyaret eden 60 yaşındaki bir kişi, eserin üç boyutlu olduğunu fark etmeyerek 2.5 metre çapındaki eserin içine düştü. Hastaneye kaldırılan ve adı açıklanmayan İtalyan ziyaretçinin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Anish Kapoor olayla ilgili olarak “Ne diyebilirim ki? Yazık olmuş” dedi.

Serralves Müzesi yetkilileri ise eserin sergilendiği mekanda deliğe yaklaşılmaması yönünde uyarılar olduğunu ve ziyaretçilerden risklerin farkında olduklarına yönelik bir beyan aldıklarını açıkladı.

Olayın ardından enstalasyonun sergilenmesine geçici bir süre ara verildi.

Modern sanat eserlerinin yarattıkları tehlikeler zaman zaman müzeleri ve küratörleri zor durumda bırakabiliyor. 2007 yılında Kolombiyalı sanatçı Doris Salcedo’nun İngiltere’deki Tate Modern müzesinde sergilediği büyük bir çatlaktan oluşan ‘Shibboleth’ adlı enstalasyonu da müzede yer alan uyarılara rağmen çok sayıda kişinin çatlağa takılarak düşmesine yol açmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN