Beş yıl önce tanıştığı çellosuyla yarışmalara ambargo koydu

Beş yıl önce tanıştığı çellosuyla yarışmalara ambargo koydu

İzmir’de yaşayan Arya Nur Güneş (15), 5 yıl önce çalmaya başladığı çellosuyla büyük başarılara imza atıyor. Avusturya ve Ukrayna’da kendi kategorisinde katıldığı uluslararası yarışmalarda birinci olan genç yetenek, eğitimine bir yıldır Madrid’de devam ediyor. Arya, hedeflerini ise “Ailem her zaman yanımda. Onların desteğiyle dünya çapında bir solist olmayı istiyorum” sözleriyle anlatıyor.

2018’de katıldığı II. LUTHIERS CLAR Uluslararası Viyolonsel Yarışması’nda kendi yaş kategorisinde birinci olan Güneş, bu yıl Ukrayna’da düzenlenen ‘II. Uluslararası Genç Kemancı, Çellist ve Viola Sanatçıları Yarışması’ ve Avusturya’daki ‘Grand Prize Virtuoso Salzburg Uluslararası Müzik Yarışması’nda da kendi kategorisinde birinci olmayı başardı. Küçük yaşlarda müziğe olan ilgisi ve yeteneği ailesi tarafından keşfedilen Arya Nur’u, ailesi konservatuvara göndermeye karar verdi. Sınavlarda başarılı olan Arya, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale Ortaokulu’na kabul edildi. Kısa sürede başarısıyla hocalarının dikkatini çeken Güneş, katıldığı ‘Kaunas Sonorum 2017 Genç Müzisyenler Uluslararası Müzik Yarışması’nda 18 ülkeden yaşları 10- 23 arasında değişen 590 müzisyen arasında jüri özel mansiyon ödülüne layık görüldü. Eğitimine bir yıldır Madrid’de devam eden Arya Nur, beş yıldır çaldığı viyolonselde deneyim kazanmak için girdiği yarışmalardan birincilikle dönmesinin kendisini inanılmaz mutlu ettiğini söyledi. Çellonun hayatının bir parçası olduğunu dile getiren Güneş “Hiç bu kadar sevdiğim bir şey bulmamıştım. Hayatım boyunca müzikle haşır neşir oldum ama çelloyu da bulduktan sonra hayatım tamamlandı diyebilirim. Eksik bir parça varmış o da çelloymuş, çellosuz yaşamı düşünemiyorum. Önüme bakarak devam edeceğim. Emeğimin karşılığını aldığım zaman çok mutlu hissediyorum. Dünya çapında bir solist olmak istiyorum. Çok büyük bir hayal yapması da kolay olmayacak ama çok çalışırsam ve inanırsam her büyük sanatçı benim gibi bir öğrenciyse ve bunu yaptıysa benim ne eksiğim var, ben de yapabilirim aynısını. Ben de bunun için çalışıyorum” diye konuştu. 

19-07/11/ek.jpg

Güneş, müzik eğitiminde en büyük destekçisinin annesi olduğunu, annesinin kendisiyle birlikte Madrid’e taşındığını kaydetti. Genç müzisyenin babası Koray Güneş ise kızıyla gurur duyduğunu, onun hedeflerine yardımcı olabilmek için çaba sarf edeceklerini dile getirdi. 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN