Beşamel sos tarifi | Beşamel sos nasıl yapılır?

Beşamel sos tarifi | Beşamel sos nasıl yapılır?

Beşamel sos mutfağın en sevilen soslarından biridir. Fransız mutfağından Türk mutfağına renk katan beşamel sosun yapılışı da oldukça basit. Haberimizden beşamel sos tarifini inceleyebilir ve yemeklerinize lezzet katabilirsiniz. İşte "Beşamel sos nasıl yapılır?" sorusunun yanıtı...

Fırın makarna, brokoli, biftek, köfte gibi pek çok yemeğe ayrı bir lezzet katan beşamel sosun yapılışı merak ediliyor. Beşamel sos yapımı oldukça basit olan bir sostur. Fransız mutfağı kökenli bu sosu tarifimizde makarnada kullanılacak şekilde anlattık ama sebze ve et yemeklerinde de kullanılabilir.

Ocakta 4 - 6 Kişilik 30-60 dk

BEŞAMEL SOS TARİFİ - MALZEMELERİ

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

3 su bardağı soğuk süt

200 gram kaşar peyniri

BEŞAMEL SOS HAZIRLANIŞI

Tereyağını tencerede eritip, unu kokusu çıkıp rengi değişene kadar bu yağda kavurun. Sütünüzü yavaş yavaş ununuza ekleyin Bu esnada topaklanmaması için iyice karıştırın. (Bir çırpma teli ya da el mikseri kullanabilirsiniz.)

Sosunuz kıvam alana kadar karıştırın daha sonra altını kapatın. Rendelediğiniz kaşar peynirini içine ekleyin. Bu sosla çoğunlukla fırında makarna yapılır. Fırın kabına bir kat sos bir kat makarna şeklinde koyarak pişirebilirsiniz.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN