Beyaz çorapları bembeyaz yapmanın en hızlı çözümü! İşte beyaz çorapları yeni alınmış gibi yapan o doğal yöntem

Beyaz çorapları bembeyaz yapmanın en hızlı çözümü! İşte beyaz çorapları yeni alınmış gibi yapan o doğal yöntem

Pek çoğumuzun evinde bulunan bu 2 ürünün deterjan kullanmadan çorapları beyazlatmak ve tekrar yeni gibi olması için faydalı olduğunu düşünen çok az kişi vardır.

Çamaşır makinesini her yıkadığımızda karşımıza çıkan manzara aşağı yukarı hep aynıdır. Çamaşırları çıkardığımızda birçok beyaz çorap uyumsuz olacak ve hala birçoğunda leke olacaktır.

Bu sorun, özellikle açık renkli çoraplarla, yani mükemmel beyaz olanlarla ilgilidir. Aslında bu renkteki çoraplar güzeldir, sürekli olarak giymeyi severiz ve diğer renklerle mükemmel uyum sağlarlar. Bu yüzden istisnasız hepimizin çekmecesinde en az bir çift bulunur.

Ancak zamanla ve aşınmayla, bunlar onarılamaz şekilde lekelenebilir. Örneğin çıplak ayakla yürürsek ya da ayakkabının tabanında bulunan rengin geçmesi gibi.

1.jpg

BEYAZ ÇORAPLARDA BULUNAN LEKELERİ YOK EDİN

Ancak tüm bu dezavantajların çözümü sanıldığından çok daha basit. Bunun için çoğumuzun evinde sıklıkla bulundurduğu ve beyazlar üzerinde oldukça etkili olan 2 malzemeyi kullanmanız yeterli olacaktır. Çorabın rengini değiştirecek çareyi hemen ortaya koyuyoruz.

İşte açık renkli çoraplardaki lekeleri ve kir halkalarını gidermek için en iyi beyazlatma tekniği.

2.jpg

BASİT VE KOLAY BİR ÇARE

Kirli çorap gördüğümüzde yapmamız gerekenler şunlar. limon doğrudan doğadan gelir, limonun deodorant ve dezenfektan özellikleri ile birlikte beyazlatma özelliği de bilinmektedir.

Bu yüzden yaklaşık 200 ml limon suyunu 1 litre ılık su ile karıştırarak mükemmel bir sonuç elde edebileceğiz. Limon, lekeleri yok etmenin yanı sıra kötü kokuları da nötralize edecektir.

Çoraplarımızın en az 15 dakika bu karışımın içerisinde ıslanmasına izin vermemiz gerekecek. Ardından, önceki normal yıkama için çamaşır makinesine atmamız yeterli olacaktır.

Kumaşın gerçekten beyazladığını hemen fark edeceğiz ve sonunda yeniden gerçekten temiz çoraplar giymeye başlayabiliriz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN