Beyazperdede yerli ‘Mucize’

Beyazperdede yerli ‘Mucize’

Sinemada yılın 11 ayına yerli filmler damga vurdu. Listenin ilk sırasına, 5 milyon kişiyi salonlara çeken ‘7. Koğuştaki Mucize’ yerleşti. Aras Bulut İynemli’nin başrolde olduğu duygusal yapımı, ‘Organize İşler Sazan Sarmalı’ ve ‘Recep İvedik 6’ izledi. Süper kahramanların bir araya geldiği ‘Avengers: Endgame’ ise 2 milyon izleyiciyle 4’üncülüğü elde edebildi.

Fox Office Türkiye’de yer alan bilgiye göre, sinemada yılın 11 ayında 52 milyon 780 bin 881 kişi film izledi. Yılın en çok izlenen ilk 10 filmi arasında, Aras Bulut İynemli, Nisa Sofiya Aksongur, Celile Toyon gibi isimlerin rol aldığı ‘7. Koğuştaki Mucize’ filmi birinci sırada yer aldı. 4 milyon 987 bin 815 kişinin izlediği, 85 milyon 393 bin 940 lira hasılat elde eden film bu yılın en çok izlenen yerli filmi oldu. Listenin ikinci sırasında Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği ‘Organize İşler Sazan Sarmalı’, 3 milyon 537 bin 429 kişi tarafından izlendi ve filmden 54 milyon 842 bin 530 lira gelir elde edildi.Şahan Gökbakar’ın kardeşi Togan Gökbakar ile senaryosunu yazıp başrolünde yer aldığı ‘Recep İvedik’ serisinin altıncı filmi ise 3 milyon 528 bin 967 kişi tarafından izlenerek, en çok izlenen 3. yerli yapım oldu.

19-12/04/2.jpg

Filmden 60 milyon 766 bin 599 lira hasılat elde edildi. En çok izlenenler listesinde 4. sırayı Anthony Russo ile Joe Russo’nun yönetmenliğini yaptığı ‘Avengers: Endgame’ filmi aldı. 44 milyon 824 bin 606 lira gişe yapan filmi, 2 milyon 480 bin 284 kişi izledi. Yerli animasyon ‘Kral Şakir Oyun Zamanı’nın devam filmi ‘Korsanlar Diyarı’ ise 2 milyon 78 bin 32 izleyici ve 33 milyon 957 bin 23 lira hasılat ile listenin 5. sırasında yer aldı. Listede, Hollywood’un bu yılki iddialı yapımları Todd Phillips’in yönetmen koltuğuna oturduğu ‘Joker’ 6. sırada, ‘Hızlı ve Öfkeli’ 7. sırada, ‘Captain Marvel’ ise son sırada yer aldı.

19-12/04/3.jpg

'HOLLYWOOD TÜRKİYE'Yİ DEVİRMEDİ'

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından Türkiye’de dizi ve film sektörünün gelişimine yönelik fırsat ve imkanları ele almak amacıyla dün düzenlenen ‘Başrolde Ankara’ etkinliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz bir konuşma yaptı. Türkiye’de yerli film izleyici sayısının yüzde 63 olduğu bilgisini veren Yılmaz “Fransız sineması bizim sinema sektörüne yaptığımız yatırımın 100 katını her sene yapıyor fakat Fransız sineması yıllık yüzde 35 izleyici sayısı ile Türkiye’nin gerisinde kalıyor. Hollywood’un deviremediği birkaç coğrafyadan biridir Türkiye, bununla gurur duymalıyız. Hep birlikte çalışmalı bu potansiyeli en doğru şekilde kullanabilmeliyiz” diyerek, yerli yapımları desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN