Beyin testi için optik illüzyon! Sadece yüksek IQ'lu insanlar ormanın içine gizlenmiş bir kız yüzünü 11 saniyede görebiiyor!

Beyin testi için optik illüzyon! Sadece yüksek IQ'lu insanlar ormanın içine gizlenmiş bir kız yüzünü 11 saniyede görebiiyor!

Beyin kaslarınızı güçlendirecek optik illüzyon. Yalnızca yüksek IQ'lu kişiler, bu orman sahnesinde bir kızın gizli yüzünü 11 saniyede görebilir. Zeka seviyenizi açığa çıkaracak bu optik illüzyonu şimdi deneyin.

Optik illüzyon, beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan bir nesnenin veya çizimin veya insanların akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren görüntüsüdür. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi birçok optik yanılsama türü vardır. Böyle zekice bir örnek, bir kızın yüzünün resmin içine gizlendiği bir orman eskizinde görülebilir.

1-009.jpg

ORMANIN İÇİNDE BİR KIZ YÜZÜ GÖREBİLİR MİSİN?

Yukarıdaki görsel hem çocuklar hem de yetişkinler için optik illüzyon bulmacası olarak paylaşıldı. İllüzyon, izleyicileri içerideki Kızın Yüzünü bulmaya davet ediyor. Bu görüntü, bir tavşan, kaplumbağa, balık, rakun vb. birçok hayvanın da bulunduğu bir orman taslağı içinde bir kızın yüzünü tanımlamanız gereken zorlu bir bulmacadır. Bu optik illüzyonda, bir kızın yüzü yoğun bir orman sahnesi içinde gizlenmiştir. Yani, bu optik yanılsamanın daha zor kısmı, kızı farklı hayvanlarla dolu ormanın ortasında tespit etmektir.

11 SANİYEDE KIZIN YÜZÜNÜ GÖRDÜN MÜ?

Ormanın içinde kızın yüzünü sadece 11 saniyede görmeyi başarırsanız, bunun olağanüstü zekanızın veya Yüksek IQ seviyenizin bir işareti olabileceği iddia edildi. Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor. 11 saniyede ormanın içine gizlenmiş kızın yüzünü gördünüz mü? Size kolaylık sağlamak için, aşağıda verilen resimde Kızın Yüzünü vurguladık.

OPTİK İLLÜZYON ÇÖZÜMÜ İÇİN AŞAĞIYA GÖZ ATIN

Bu optik illüzyon çizimine yakından bakın ve ormanın içinde saklanan kızın yüzünü bulmaya çalışın. Bir kızın gizli yüzünü bulmak çok zor görünebilir, ancak resmi ters çevirirseniz yardımcı olabilir. Ormanda Kız'ın yüzünü görmekte zorlanıyorsanız, onu net bir şekilde görmenize yardımcı olmak için buradayız. Kızın yüzü görüntünün alt kısmındaki ağacın iki dalı arasına gizlenmiştir.

2-002.jpg

Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Bu nedenle, Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Söylesene, bu optik yanılsamanın içinde bir Kız Yüzü gördün mü?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN