Beyin yakan optik İllüzyon: Göz mü yoksa başka bir şey mi? 500 kişiden sadece 1 kişi doğru cevabı buldu

Beyin yakan optik İllüzyon: Göz mü yoksa başka bir şey mi? 500 kişiden sadece 1 kişi doğru cevabı buldu

Bu akıllara durgunluk veren optik illüzyon görüntüsü, düşünce sürecinize meydan okuyacaktır. Gözün görüntüsü veya başka bir şey mi görüyorsunuz? Nihai sonuç sizi şaşırtacak. Şimdi bu optik illüzyon mücadelesiyle gözlem becerilerinizi test edin.

Optik illüzyonlar fiziksel, fizyolojik ve bilişsel olmak üzere üç çeşittir. Optik bir yanılsamanın temel dayanağı, gözlerimizi ve zihnimizi kandırmaktır. Optik illüzyonların güzelliği, gerçekte olmadığı halde gördüğümüzün gerçek olduğuna bizi inandırabilmelerinde yatar.

Bazen yanılsamalar o kadar gerçektir ki yanılsama ile gerçek arasındaki farkı anlayamayız. Bu tek optik illüzyon, netizenler üzerinde benzer bir etkiye sahip ve onları şaşkına çevirdi. Aynısını yaşamak ister misiniz? O zaman, devam edelim ve bir göz atalım.

kapak-001.jpg

OPTİK İLLÜZYON: BU BİR GÖZ MÜ?

Yukarıda gösterilen görüntü bir fotoğrafçı tarafından çekilmiştir ve ilk bakışta bir göz görünümü verir. İnsan vücudunun en karmaşık yaratımlarından biri olan ve dünyayı görmemizi ve deneyimlememizi sağlayan gözlerden behsediyoruz.

Bu görüntü, birçoğunuza ilk bakışta insan gözünün görüntüsü gibi görünebilir, ancak gerçekte, bu başka bir şeydir. Canı sıkılan ve ilginç bir şey yapmak isteyen fotoğrafçı tarafından çekildi, bu da onu bu görüntüyü yakalamaya yöneltti.

Göz mü yoksa başka bir şey mi?

OPTİK İLLÜZYON AÇIKLAMASI VE CEVABI

Resme dikkatlice bakın ve sonucu görünce şaşıracaksınız. Göz gibi görünen, görülenden tamamen farklıdır. Göz olmadığını söylesek hemen inanır mısınız? Evet, o bir göz değil. Suyun musluğa aktığı bir mutfak lavabosunun görüntüsüdür.

Ancak beynimiz uyarana hızlı tepki verebilmek için eksik bilgileri doldurma eğiliminde olduğundan, bize bir göz görünümü verir. Dönen su, gözün irisi izlenimini yaratır ve koyu renkli tıkaç deliği göz bebeği gibi görünür ve köpükler göz kapaklarının görünümünü verir. İlginç, değil mi?

Böyle daha ilginç ve akıllara durgunluk veren hikayeler ve zorluklar için bizi takipte kalın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN