Binanın Tepesine Dağ İnşa Etmek Mi? İşte Görgüsüz Milyonerler Tarafından İnşa Edilen 10 Çılgın Yapı

Binanın Tepesine Dağ İnşa Etmek Mi? İşte Görgüsüz Milyonerler Tarafından İnşa Edilen 10 Çılgın Yapı

Bu görgüsüz milyonerler kazandıkları paraları ile ne yapacaklarını bilemediler, o yüzden bu çılgın yapıları inşa ettiler.

Yarın bir milyon dolar kazanacak olsaydın, ne alırdın? Bir ev? Araba? Ayrıca borçlarınızı ödeyebilir, yeni bir TV alabilir ve sevdikleriniz için güzel bir şeyler alabilirsiniz. Ancak, hala istediğiniz her şeyi satın almak için çok paranız varken, fikirleriniz tükendiğinde ne yaparsınız? İşte kazandıkları paraları nereye harcaması gerektiğini bilmeyen bazı milyonerler bu yapıları inşa etti.

1-003.jpg

ENDONEZYA “TAVUK KİLİSESİ”

Bu abartılı milyonerlerden biri paralarıyla ne yapacağını gerçekten bilmiyordu, bu yüzden Endonezya ormanının ortasına devasa bir kilise inşa ettirdiler. Bu yapının en çılgın yanı ise tavuk şeklinde olması. Ya da milyonerin kendisine göre bir güvercin.

Daniel Alamsjah, Jakarta'da çalıştığını ve aniden Tanrı'nın kendisinden güvercin şeklinde bir kilise inşa etmesi için bir mesaj aldığını söyledi. Yer, 2000 yılında, ironik bir şekilde, fon eksikliği nedeniyle terk edildi. O zamana kadar, herhangi bir dinden insanlar için bir ibadethaneydi: Budistler, Müslümanlar ve Hıristiyanlar.

2-002.jpg

BİR BİNANIN TEPESİNDE ÖZEL BİR DAĞ

Pekinli bu milyoner Zhang Biqing, şimdiden 26 katlı bir binanın sahibiydi. Ancak bu yeterli değildi: üzerine özel bir dağ inşa etmeye karar verdi. Bir Çin dağından bekleyeceğiniz her şeye sahiptir: ağaçlar, kayalar, çimenler, patikalar, oturmak için banklar ve çok daha fazlası.

Zhang Biqing, bir şehrin ortasında nihai bir ülke kaçamağı yarattığını düşündü, ancak ne yazık ki rüyası çok uzun sürmedi. Yapay dağı inşa etmek için geçen altı yıl boyunca komşularından çok sayıda şikayet aldı. Birçoğunun ardından, yerel yetkililer Biqing'in gururunu ve sevincini yıkması için bir emir yayınladı.

3.jpg

KORSAN TEMALI BİR ADA

Küçük çocuklar ne olmak istediklerini düşündüklerinde, genellikle astronot, yarış arabası sürücüsü, polis memuru veya... Korsan olmayı düşünürler. Bu çocukluk rüyası, bu İngiliz milyonerin yetişkin yaşamına kadar sürdü.

Bu eksantrik milyoner, İngiliz kır malikanesinde bu özel korsan temalı adayı inşa ettirdi. Bir gölün ortasında yer alır ve çalışan bir pub, bir rıhtım, bir şelale ve bir plaj içerir. Sahibi görünüşe göre Karayip Korsanları'nı seviyor ve zamanını adada Jack Sparrow gibi giyinerek geçirmeyi seviyor.

4.jpg

ÇİN'DEKİ MASAL KALELERİ

Bu Çinli milyonerin hayatında tek bir amacı vardır: 100 masal kalesi inşa etmek. Liu Chonghua, bu tür mimarinin yaygın olmadığı Çin'in her yerinde masalsı kaleler inşa etmeyi planlıyor. Disney filmlerinden, Münih'teki binalardan, İspanyol mimar Gaudi'nin çalışmalarından ve Barselona'daki Sagrada Familia'dan ilham alıyor.

Bu kalelere şimdiden 100 milyon yuan'den fazla para harcadı ve şimdiden yedi tane inşa etti. Chonghua'nın daha gidecek çok yolu var ama kim bilir: belki bir gün Çin bu kalelerden 100'üne sahip olur.

5.jpg

ÇESME'DE BİR AKVARYUM ÇİTİ

Mehmet Ali Gökçeoğlu, dünyanın en abartılı çitlerinden birinin gururlu sahibidir. İzmir Çeşme'de yer alan lüks villasının önündeki metal çiti, yüzlerce canlı, egzotik balık içeren bir çitle değiştirdi. Çit, büyük bir turistik cazibe merkezi haline geldi.

Villanın kendisi zaten oldukça etkileyici, ancak akvaryum çiti gösterinin gerçek yıldızı. Kimsenin kırılgan akvaryuma zarar vermemesini sağlamak için yüz tanıma özelliğine sahip 17 kameradan oluşan bir gözetim ağı tarafından korunmaktadır. Fazla yaklaşmak alarm çalmasına sebep olacaktır.

6.jpg

STAR TREK'TEN UZAY GEMİSİNE BENZEYEN TEKNOLOJİ ŞİRKETİ OFİSİ

Bu Çinli oyun geliştiricisi Liu Dejian, USS Enterprise NCC-1701-E'ye benzeyen bir bina inşa etmek için yaklaşık 150 milyon dolar harcadı. Bu dünyaca ünlü uzay gemisi, üç Star Trek filminde de rol aldı ve şimdi Çin'deki Changle şehrinde bulunabilir.

Bina ayrıca SciFi yıldız gemilerinde bulunanlar gibi otomatik kayar kapılara sahiptir. Binanın içinde ayrıca gerçek boyutlu bir Tyrannosaurus rex iskeleti kopyası bulacaksınız. Bu milyoner kesinlikle parasını abartılı şeylere harcamayı seviyor.

7.jpg

AYAKKABI ŞEKLİNDE BİR EV

Bu abartılı milyoner Albay Mahlon M. Haines, bir ayakkabı mağazası sahibi olarak kariyeriyle o kadar gurur duyuyordu ki, ayakkabıya benzeyen bir ev inşa etmeye karar verdi. Bu ayakkabı evi York County, Pennsylvania'da bulunuyor ve milyonerin mimara gösterdiği eski bir iş çizmesinden sonra tasarlandı.

Ve orada durmadı. Ayrıca arazide ayakkabı şeklinde bir köpek kulübesi de bulunmaktadır. Yani evet, eğer çok paranız varsa ve işinizi tanıtmak istiyorsanız, ya bir ilan panosu kiralayabilirsiniz… Ya da bir ev inşa edebilirsiniz.

8.jpg

MASAL ROMANTİZMİYLE GELMEYEN MASAL ŞATOSU

Bu eksantrik milyoner Christopher Mark, her şeye sahip olduğunu sanıyordu. Masal gibi bir şato yaptırmış, masal karısı ve masal çocuğuyla orada yaşayabilsin diye. Masal gibi bir hayat yaşarlar ve masal gibi şeyler yaparlar.

Maalesef öyle olmadı. Christopher karısını boşadı, onu ve çocuğunu mülkten kovdu, ardından şatoyu satışa çıkardı. Para her şeyi satın alamaz, çünkü bunu bu hikayenin size gösterdiğine hiç şüphe yok.

9.jpg

STONEHENGE'İN BİR KOPYASI.

Bu İrlandalı protestocu, bu kopyayı şimdiye kadarki en büyük protestosunun bir parçası olarak yaptı.

Ama kimse ondan bu kadar ileri gitmesini beklemiyordu. 2011 yılında, 30 metre çapında ve neredeyse 100 metre çevresi olan Stonehenge'in 15 metre yüksekliğinde bir kopyasını yaptı. 39 ayakta taştan oluşan yapının inşası tek bir hafta sonu aldı. Bunu inşa etme izni yoktu, bu yüzden İlçe Meclisi onu binayı kaldırmaya zorlamaya çalışıyor. Bugün de ayaktadır.

10.jpg

DÜNYANIN EN YÜKSEK KÜTÜK KULÜBESİ

Nikolai Sutyagin, (yanlışlıkla) dünyanın en yüksek kütük kulübesini inşa eden eski bir Rus gangsterdir. 1992'de iki katlı bir ev inşa etmeye başladı. Komşularınınkinden daha büyük olması gerekiyordu, böylece şehirdeki en zengin adam olduğunu gösterebilirdi.

Oldukça çabuk elden çıktı. Bugün, kütük kabin 13 katlıdır ve 144 fit yüksekliğindedir. Milyonerin sadece servetini göstermek istemesiyle başlayan etkileyici bir başarı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN