Bir Bardak Suya Limon Çekirdeği Koyun ve Ne Olduğuna İnanamayacaksınız!

Bir Bardak Suya Limon Çekirdeği Koyun ve Ne Olduğuna İnanamayacaksınız!

Limon, dünyanın en popüler meyvelerinden biridir. Hem mutfak hem de mutfak dışı amaçlar için kullanılırlar. Meyve suyu ve güzel ana yemeklerden, süper lezzetli tatlılara kadar farklı türdeki yemeklere harika lezzetler katıyor.

Peki bir limon çekirdeği ve bir bardak su ile neler yapabileceğinizi öğrenmek ister misiniz? Merak ediyorsanız okumaya devam edin.

Bunu yapmak için çiftçi veya herhangi bir mutfak dehası olmanıza gerek yok. Tek yapmanız gereken limon satan bir markete gitmek. Sadece bir limon alın ve bu harika sürece başlamak için eve gidin. Limonu ikiye bölün ve çekirdeklerinden birini çıkarın. Bu tohumun büyüyüp limon ağacına dönüşeceğine inanabiliyor musunuz?

1-004.jpg

BİR BARDAK SU

Bir bardak alın ve suyla doldurun. Karbonatsız su kullanmaya özen gösterin. Şimdi yapmanız gereken tek şey limon çekirdeğini bir bardak suya bırakmak. Bir saat boyunca bardağın içerisinde bırakın, ardından bir parça kağıt havlu alın. Kağıt havluyu ıslatın ve bir masa ya da tezgahın üzerine koyun. Artık kendi yetiştirdiğiniz limon ağacınıza giden yolda bir sonraki adıma hazırsınız.

2-004.jpg

KAĞIT HAVLUYU KULLANIN

Şimdi limon çekirdeğini bir bardak sudan çıkarın ve ıslak kağıt havlunun üzerine yerleştirin. Küçük bir demet elde edene kadar kağıt havluyu tohumun üzerine birkaç kez dikkatlice katlayın. Limon çekirdekli ıslak havluyu kilitli bir torbaya koyun ve dolap gibi karanlık bir yerde saklayın.

3.jpg

FİLİZLENMİŞ

Bir hafta sonra kilitli poşeti dolaptan çıkarın ve kağıt havluyu çıkarın. Açın ve tohumunuzun filizlendiğini göreceksiniz! Ardından, güzel bir limon ağacına dönüşmesi için ona bolca yer vermek isteyeceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN