Bir linke tıkladı 185 Bin TL kaptırdı! Aman dikkat bu tuzağa düşmeyin! Herkesin başına gelebilir...

Bir linke tıkladı 185 Bin TL kaptırdı! Aman dikkat bu tuzağa düşmeyin! Herkesin başına gelebilir...

Durmak bilmeyen telefon dolandırıcılarının yeni yöntemi ortaya çıktı. Telefona yollanan mesaj linkine basan engelli bir vatandaş, hayatının şokunu yaşadı. "Ek gelir" vaadi sunan dolandırıcılarla iletişim kuran ve yazışan kişi, satış yapmak için hesaplarına 185.000 TL yolladı. Para yolladıktan sonra karşısında muhatap bulamayan vatandaş hemen polise giderek şikayetçi oldu.

İstanbul Maltepe'de yaşanan dolandırıcılık olayı herkesin korktuğu durumu gündeme getirdi. 30 yaşında olan engelli genç, cep telefonuna gelen 'ek gelir' vaadinde bulunan mesaj linkine tıklayarak sanal ortamdan kimliği belirlenemeyen şahıs ile irtibat kurdu. Şüpheli kişi ya da kişiler, engelli gence sanal alışveriş sitesinden satış yapıp para kazanabileceğini ve belirttikleri miktarda yatıracağı ücreti sonradan geri alma şartıyla yönlendirildiği hesaba yatırması gerektiğini söylediler.

185.000 TL KREDİ ÇEKEREK HESAPLARINA YOLLADI

Adem Turan, dolandırıcıların istediği parayı yatırmak için maaşını çektiği bankadan sekiz gün içinde toplam 185.000 TL kredi çekti. Parayı yolladıktan sonra karşısında muhatap bulamayan genç durumu ailesine anlattı. Çocuklarının dolandırıldığını anlayan aile hemen karakola başvurarak şikayetçi oldular.

 telefon dolandırıcıları

“AİLEMİN BORCU VARDI, YARDIM ETMEK İSTEDİM”

Dolandırıcıların mağduru olan genç, “Telefonuma gelen mesajda ki ‘ek gelir’ linkini açtım. Linke girince Whatsapp üzerinden bir numaraya yönlendirildim ve bir kadınla irtibata geçtim. İnternetten satış yapma yöntemiyle para kazanabileceğimi söyledi. Önce para yatırmam gerektiğini sonra yatırdığım paranın iade edileceğini söylediler. Param olmadığını belirtince çevremden ya da bankadan kredi çekmemi söyledi. Ailemin borcu vardı, engelli kız kardeşim vardı, yardım etmek istedim. Bende gidip aralıklı olarak toplamda 185 bin Lira kredi çekip bana şifresi verilen hesaba yatırdım. Sonra kimseye ulaşamadım. Ben kandım, kimse kanmasın” diyerek durumu anlattı.

 telefon dolandırıcıları

“BU BORCU ÖDEMESİ İÇİN YEMEDEN İÇMEDEN 4 SENE ÇALIŞMASI LAZIM”

Oğlunu dolandıranların biran önce yakalanmasını istediğini söyleyen anne Fatma Duran, Oğlum bize dolandırıldığını söyledi. Karakola giderek şikayetçi olduk. Oğlumu dolandıranların yakalanmasını istiyoruz. Bankaya 185 bin Lira borçlu olduk. Bu borcu ödemesi için yemeden içmeden 4 sene çalışması lazım. 8 kez kredi çekmiş. Bize yardım etmek için bu işlere kalkışmış. Nasıl ödeyeceğiz bilmiyorum. Bunu yapanların yakalanmasını istiyorum” dedi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN