Bırakma bizi prens

Bırakma bizi prens

İngiltere’de Prens Philip’in görevi bırakması, Vanuatu’da büyük üzüntü yarattı. Kabile üyeleri, şimdi kutsal bir varlık olarak gördükleri prensin sözünü tutarak kendilerini ziyaret etmesini bekliyor.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in eşi Prens Philip’in kraliyet görevlerini bırakması, Büyük Okyanus’taki ada ülkesi Vanuatu’da büyük üzüntüye neden oldu. Zira Vanuatu’nun Tanna adasındaki Younanen köyünde yaşayan ve kendini Prens Philip Hareketi olarak adlandıran bir kabile, İngiliz prensi kutsal bir varlık olarak görüyor.

Köylüler 95 yaşındaki prense her gün dua ediyor, ondan yetiştirdikleri muz ve yer elmalarının verimli olması için yardım istiyorlar. Köyün Şefi Jack Malia, “O bir gün buraya gelirse fakirlik, hastalıklar, borçlar ortadan kalkacak, bahçeler yeşerecek” diyor. Prens Philip’in kendilerine ziyaret sözü verdiğini belirten Malia, “Eğer gelmezse bu elimizdeki resimlerin anlamı yok” diyor. Younanen köylüleri, Prens Philip’i fotoğraflarıyla andı. Bu fotoğraflardan birinde Philip, köylülerin 1980 yılında kendisi için yaptıkları sopayı tutarken görülüyor. Köylülerin muratlarına erip eremeyeceğini ise zaman gösterecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN