Bisanthe 4.Gülsin Onay Piyano Günleri başlıyor

Bisanthe 4.Gülsin Onay Piyano Günleri başlıyor

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Gülsin Onay Piyano Günleri, 6-11 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. Etkinlik boyunca dünyanın ve Türkiye’nin saygın piyano sanatçıları her gece Tekirdağlı sanatseverlerin huzuruna çıkacak.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Bisanthe Sanat Etkinlikleri kapsamında bu yıl dördüncüsü düzenlenen Gülsin Onay Piyano Günleri, 6-11 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. Etkinlik boyunca dünyanın ve Türkiye’nin saygın piyano sanatçıları her gece Tekirdağlı sanatseverlerin huzuruna çıkacak.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi’nin kurumsallaşan sanat markası Bisanthe adıyla 6-11 Aralık tarihlerinde Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda ücretsiz olarak gerçekleşecek resitallerde, ilk günün konukları Gülsin Onay ve Alexander Markov olacak. Konser saat 20.30’da başlayacak.

Bu yıl Bisanthe 1. Piyano Beste Yarışması da yapılacak

Bisanthe Gülsin Onay Piyano Günleri kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen piyano beste yarışmasının finali, 7 Aralık Cuma 20.30’da müzikseverlerle buluşacak. Finale kalan beş bestecinin eserlerinin prömiyeri de aynı gece yapılarak beste yarışmasının kazananı belirlenecek. Piyano sanatçıları Mert Yeşilmenderes, Beste Tanağardıgil ve Eser Emin Öktem tarafından seslendirilecek olan finalist eserler, birincilik ödülü için yarışacak.

“Yeni bestelerin heyecanını yaşayacağız”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, her yıl daha da artan bir seyirci kitlesiyle buluşan Bisanthe Gülsin Onay Piyano Günleri’nde yalnız ülkemizden değil tüm dünyadan seçkin sanatçıları konuk ettiklerini belirtti. Sanata ve sanatçıya destek olma, sanatseverleri de her zaman nitelikli programlarla buluşturma gayretinde olduklarını belirten Başkan Eşkinat, “Bu yıl yine dünya çapında piyano sanatçılarını birlikte izleyeceğiz. Bu yıl ayrıca etkinliklerimiz kapsamında ilk kez bir beste yarışması da düzenliyoruz. Hem dünyaca ünlü ustaların performanslarını izleyecek hem de yeni bestelerin heyecanını birlikte yaşayacağız. Süleymanpaşa olarak gerçek sanatçının ve nitelikli sanatın ev sahibi olmaktan mutuyuz” şeklinde konuştu.

“6 Aralık Dünya Piyanistler Günü olsun”

Festivalle ilgili konuşan Piyano Sanatçımız Gülsin Onay, sanata ve gençlere yapılan yatırımın geleceği şekillendirmede büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “Hepimize farklı bir rol düşen bu görevde yer almaktan kendi adıma büyük onur duyuyorum. Dünya çapında sanatçıları davet ettiğimiz Piyano Günleri’nin zevkle izleneceğini umuyorum. Müzik hayatımıza kalıcı eserler kazandıracak olan Bisanthe Ulusal Beste Yarışması Finalinde, genç değerlerimizi keşfetmek üzere sanatseverleri Süleymanpaşa’ya bekliyorum. Ülkemize büyük bir sanat yuvası kazandıran, üst seviyede etkinliklere ev sahipliği yapan Süleymanpaşa Belediyesi Başkanı Ekrem Eşkinat Beyefendi ile özveriyle çalışan değerli Süleymanpaşa Belediyesi mensuplarına ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim” dedi.
Gülsin Onay ayrıca, her meslek, kişi, kurum ya da olaya dair farkındalık hedefleyen belirli günlerin bulunduğunu ancak piyano sanatçılarının özel bir gününün olmadığını belirterek, “Daha önce 6 Aralık’ı Dünya Piyanistler Günü olarak ilan etmiştim. Bu şaka yollu önerim giderek kabul gördü, umarım resmi olarak da tescil edilir ve dünyanın tüm piyanistleri ve sanatseverler bu günü hep birlikte kutlamaya başlarız” diye konuştu.

18-12/06/2.jpg

4. GÜLSİN ONAY PİYANO GÜNLERİ PROGRAMI

6 Aralık 2018 Perşembe 20.30 Gülsin Onay & Alexander MArkov
7 Aralık 2018 Cuma 20.30 Bisanthe 1. Piyano Beste Yarışması Finali
8 Aralık 2018 Cumartesi 20.30 Burçin Büke
9 Aralık 2018 Pazar 20.30 Pierre Reach
10 Aralık 2018 Pazartesi 20.30 Gökhan Aybulus
11 Aralık 2018 Salı 21.30 Sofja Gülbadamova

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN