Bişektomi nedir? Yanak inceltme ameliyatı nasıl yapılır?

Bişektomi nedir? Yanak inceltme ameliyatı nasıl yapılır?

Bişektomi yanak inceltme ameliyatına verilen isimdir. Ergenlik döneminden sonra zayıf olsa bile yanaklarının daha ince görünmesini isteyen kişilerce bişektomi ameliyatı yaptırılabilir. Bişektomi özellikle son yıllarda estetik cerrahisinde sıkça uygulanmaya başlamıştır. İşte detaylar...

Bişektomi yani yanak inceltme ameliyatı dünya genelinde ve ülkemizde son yıllarda oldukça yaygınlaşan bir estetik ameliyatı çeşididir. Ağız çevresindeki mimikleri inceltmek için yaptırılan bişektomi ameliyatı genellikle Hollywood yıldızları arasında yaygındır.

Peki Bişektomi ameliyatı nasıl yapılır?

BİŞEKTOMİ ÖNCESİ - SONRASI

19-08/27/bisektomi-oncesi.jpg

19-08/27/bisektomi-oncesi-sonrasi.jpg

BİŞEKTOMİ AMELİYATI İLE YANAKLARDAKİ YAĞ DOKULARI ALINIYOR

Bişektomi ameliyatında, yanak bölgelerindeki yağ dokuları alınır ve bu şekilde ince bir görünüm oluşturulur. Bu yönteme özellikle kilolu olmadığı halde yanakları dolgun olan kişiler başvurur. Uzmanlar yanak inceltme ameliyatının ergenlik dönemi atlatıldıktan sonra yapılmasını tavsiye ediyor. 

 

BİŞEKTOMİ CERRAHİ AMELİYATI GEÇMİŞTE DOLGU ŞEKLİNDE YAPILIYORDU

Bişektomi operasyonunda eski yöntemlerde yanak çizgilerini vurgulamak için yanak protezi veya dolgu maddeleri kullanılırdı. Bu yöntemle yüzün inceltilmesi mümkün değildi, aksine bazen abartılı ve pürüzlü bir görünüm kazandırabilirdi. Hollywood yanağında kullanılan yeni yöntem tamamen yanak odaklıdır ve istenen görüntü herhangi bir cerrahi iz bırakmadan kontrollü bir şekilde elde edilebilir. Ek olarak bu alandaki asimetri büyük ölçüde düzeltilebilir.

BİŞEKTOMİ AMELİYATI NASIL YAPILIR?

Ameliyat tamamen ağız içinde ve genel veya lokal anestezi altında steril koşullar altında gerçekleştirilir. İşlem süresi her iki taraf için 45 dakikadır. Çok küçük bir kesi ile bu alanın dolumunu sağlayan yağ pedlerine erişilir ve işlem gerçekleştirilir. İstenen sonucu elde etmek için yağ dokusu ölçülü bir miktarda çıkarılır.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN