Böbrek taşı nasıl düşer? Böbrek taşına ne iyi gelir?

Böbrek taşı nasıl düşer? Böbrek taşına ne iyi gelir?

Böbrek taşı toplumda sıkça görülen ve kişinin yaşam kalitesini düşüren rahatsızlıklardandır. Böbrek taşı ciddi ağrılara neden olur. Ancak bazı durumlarda ağrı olmadan sessizce ilerler. Evde yapabileceğiniz basit yöntemlerle bu rahatsızlığınızı hafifletebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Böbrek taşı günümüzde sık görülen bir hastalıktır. Yetersiz sıvı alımı, uzun süre kullanılan bazı ilaçlar, idrar yolu enfeksiyonu bu hastalığa neden olabilir. Tedavi edilmezse yoğun ağrılara neden olan böbrek taşına evde yapacağınız doğal yöntemlerle çare bulabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

BELİRTİLERİ

Böbrek taşında en yaygın belirti ağrıdır. Ağrı bazen hafif olsa da bazen kişinin hastaneye yatışı bile gerekebilir. Ağrı kaburga altında sırt kısmında veya karnın altında oluşur. Mide bulantısı, tuvalet sırasında yanma da böbrek taşı ağrısına eşlik edebilir.

NE İYİ GELİR?

Kuşburnu: Böbrek taşlarını düşürmeye yardımcı olan kuşburnunu çay yaparak günde 3 defa içmeniz böbrek sağlığı açısından önemlidir.

Pirinç: Düşük potasyum içeriğiyle pirinç, böbrekleri yormadığı için böbreklere iyi gelmektedir.

Meyveler ve sebzeler: Vücutta bulunan üreyi vücuttan atan meyveler ve sebzeler, böbreklerin yorulmasını azaltır.

19-11/30/bobrek-tasi.jpg

Yoğurt: Probiyotik kaynağı olan yoğurt, böbreklere iyi gelmektedir. Düzenli olarak yoğurt yemek, böbrek sağlığına faydalıdır.

Bal kabağı: Böbrek hastalıklarına yakalanma riskini azaltan bal kabağı, böbrek sağlığı için faydalıdır.

Maydanoz: Böbreklerin çalışmasını kolaylaştıran maydanoz, böbrek taşı tedavisinde oldukça faydalıdır.

Kabak çekirdeği: Böbrekleri serbest radikallerden koruyan kabak çekirdeği böbrekler için faydalıdır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken konu, kabak çekirdeğini tüketirken aşırıya kaçılmamalıdır.

Çavdar: İçerisindeki bol lif özelliği ile çavdar, metabolizmayı hızlandırır ve sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar.

Su: Vücuttaki zararlı maddelerin böbrek yoluyla vücuttan atılmasını sağlayan su, böbrek tedavisinde oldukça önemli yere sahiptir. Gün içerisinde 2.5-3 litre su içmek böbrek sağlığı için önemlidir.

Zerdeçal: Antiseptik özelliği sayesinde zerdeçal, böbrek sağlığına iyi gelmektedir.

Zencefil: İster çiğ isterseniz de pişmiş olarak zencefil tüketmeniz böbrek sağlığı açısından oldukça faydalıdır.

Isırgan otu: Böbreklerdeki fazla toksini atan ısırgan otu, böbreklerin daha hızlı çalışmasını sağlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN