Boğaz ağrısı nasıl geçer? Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Evde boğaz ağrısını geçirecek yöntemler

Boğaz ağrısı nasıl geçer? Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Evde boğaz ağrısını geçirecek yöntemler

Havaların soğumasıyla birlikte ‘boğaz ağrısı nasıl geçer’ sorusunun cevabı araştırılıyor. Kış mevsiminde hemen hemen herkesin yaşadığı boğaz ağrıları kimi zaman insanların günlük yaşamını olumsuz etkiliyor. Peki boğaz ağrısına ne iyi gelir? İşte bilmeniz gerekenler…

 

Hava sıcaklığının düşmesinin ardından hasta olan kişilerde boğaz ağrısı şikayetleri başladı. Boğaz ağrısı şikayeti çekenler, internetten ‘boğaz ağrısı nasıl geçer’, ‘boğaz ağrısına ne iyi gelir’ sorularına cevap arıyor. İşte tüm bilgiler…

BOĞAZ AĞRISI NASIL GEÇER?

Kış mevsiminin yaklaşması ve hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte çoğu insan soğuk algınlığı ya da boğaz iltihabı yaşıyor. Bu durumun ardından da boğaz ağrısı oluşuyor. Ciddi bir sebebe dayanmayan boğaz ağrılarına basit yöntemlerle çare bulabilirsiniz.

Yüksek sesle konuşmayın: Yüksek ses, boğazda tahrişe neden olur. Bu nedenle ses kısıklığı yaşayabilirsiniz.

19-11/08/bogaz-agrisijpgg.jpg

GARGARA

Gargara yaparak boğazınızı temizleyip mikroplardan korunabilirsiniz. 1 bardak ılık su içerisine 1 çay kaşığı tuz ve karbonat ekleyip gargara yapın. Böylelikle boğazınız yumuşayacaktır.

BAL, LİMON VE ZENCEFİL

2 yemek kaşığı bal içerisine yarım limonun suyunu sıkın ve 1 çay kaşığı zencefil ekleyin. Bu kürü böyle de yiyebilirsiniz dilerseniz ılık su ekleyip içebilirsiniz.

BİTKİ ÇAYI

Boğaz ağrısı çektiğiniz dönemde ağrınızı azaltmak veya bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için bitki çayları içebilirsiniz. Adaçayı veya ıhlamur boğaz ağrınızı azaltacaktır.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

BOL SU İÇİN

Boğaz ağrısı çektiğiniz dönemlerde bol su için. Su, boğazdaki tahrişi azaltır ve boğaz ağrınız hafifler.

SİGARA İÇMEYİN

Sigara, boğazda ağrıya neden olup öksürüğe neden oluyor. Öte yandan sigara dumanı da havayollarını tahriş edip kişinin iyileşmesini geciktiriyor.

ILIK BESİNLER TÜKETİN

Boğaz ağrısı, boğazdaki tahrişten kaynaklanır. Aşırı sıcak ya da soğuk yiyecekler tahrişe neden olur. Boğaz ağrısı çektiğiniz dönemler sert yiyecekler yerine yumuşak yiyecekler tercih edin.

BULUNDUĞUNUZ ORTAMI NEMLENDİRİN

Kış aylarında evlerin ısıtılmasıyla ortamdaki nem azalıyor ve kuru hava boğazda tahriş yapıyor. Bu nedenle bulunduğunuz ortamları sık sık havalandırmaya özen gösterin. Evinize nem cihazı alabilir ya da kaloriferlerin üzerine su dolu kaplar koyabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN