Boğaz gıcıklaması nasıl geçer? Boğaz gıcıklanmasına ne iyi gelir?

Boğaz gıcıklaması nasıl geçer? Boğaz gıcıklanmasına ne iyi gelir?

Boğaz gıcıklaması hemen hemen herkeste yaşanan ve kişiyi rahatsız eden bir durumdur. Boğaz gıcıklanması genellikle mevsim geçişlerinde daha sıkça karşılaşılır. Yapacağınız basit yöntemlerle bu durumu hafifletebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Boğaz gıcıklaması; boğazda yanma, batma ve kaşınma hissi veren bir durumdur. Boğaz gıcıklaması ciddi bir hastalık belirtisi değildir ancak kişiyi rahatsız eder. Evinizde uygulayacağınız basit yöntemlerle boğazınızdaki bu hissi geçirebilirsiniz. İşte tüm bilgier…

NASIL OLUR?

Boğazda mukus birikimi bir süre sonra gıcık oluşturur. Zaman içerisinde bu durum öksürüğe neden olmaktadır. Öksürük ise bir süre sonra boğazda tahrişe yol açar. Bu durumu geçirmenin ilk yolu boğazı sürekli nemli tutmaktır. Böylece boğazdaki tahriş azalacaktır.

NASIL GEÇER?

Boğazınızı nemli tutmak için ılık su için. Su içerisine bal ekleyerek de içebilirsiniz.

Bir bardak su içerisine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyin ve için. Elma sirkesini, mide probleminiz varsa tüketmeyin. Dilerseniz elma sirkesini bir miktar su ile inceltip günde 3 kez gargara yaparak da uygulayabilirsiniz.

Bol miktarda C vitamini alarak boğazınızdaki bakterilerden kurtulabilirsiniz. Dilerseniz turunçgilleri direkt yiyebilir ya da dilerseniz suyunu sıkarak bir karışım hazırlayabilirsiniz.

19-12/03/bogaz-giciklamasijpgg.jpg

Antibiyotik özelliği sayesinde sarımsak, boğazınıza iyi gelecektir. Direkt yemeklerinize ekleyebilir isterseniz yağını da kullanabilirsiniz.

Bir tatlı kaşığı bal içerisine bir miktar karabiber ekleyin ve karıştırın. Karabiber ve bal karışımı boğazlarınızı yumuşatacaktır.

Limon boğazdaki tahrişe iyi gelmektedir. İster su içerisine bir miktar limon sıkıp gargara yapın isterseniz limonu direkt yiyin. Limon boğazınızı temizleyerek rahatlama sağlayacaktır.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Boğazdaki kuruluğa iyi gelen çemen otu tohumu boğazınızdaki mikrop ve bakterilerin ölmesini sağlar. Çemen otunu bir miktar su ile ekleyip tavaya koyun ve sarı renk alana kadar karıştırın. Bu karışımı günde 2 sefer gargara yaparak uygulayın.

Bakteri önleyici ve kuruluk giderici özelliği sayesinde meyan kökü tozunu bir bardak suya atın ve demleyin. Günde 3 kez içerek boğazınızdaki tahrişi önleyebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN