Borçlular kara delikten çıkıyor! SGK borçları tek kalemde sıfırlanacak: Şanslı kişilerden biri de siz olabilirsiniz!

Borçlular kara delikten çıkıyor! SGK borçları tek kalemde sıfırlanacak: Şanslı kişilerden biri de siz olabilirsiniz!

Milyonlarca vatandaşın merak içerisinde beklediği haber verildi. Borçlarla ilgili son dakika açıklamaları yapıldı. Borçlu 14 milyon vatandaşın ilgi odağındaydı. Tüm vergiler, vergi cezaları, trafik, askerlik, adli para cezaları, köprü ve otoyol kaçış düzenlemeleri, adli para cezaları, üst makamlarca verilen idari para cezaları, Tütün Kanunu kapsamındaki cezalar, tüm idari para cezaları, öğrenim kredisi borcu, para cezaları gibi ödemeler yapılandırılıp ödenebiliyor. Yeniden yapılandırma, SGK primleri, gümrük vergileri, idari para cezaları ve geç ödemeler gibi talepleri de kapsar. Daha fazla detay için haberimize göz atabilirsiniz…

Borçlar sıfırlanıyor. Türkiye tarihinin en büyük yeniden yapılanma paketi TBMM Başkanı'na sunuldu. TBMM'nin teklif kapsamında 14 milyon vatandaşı kapsayan 361 milyar liralık borcu önümüzdeki hafta onaylaması bekleniyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, düzenlediği basın toplantısıyla borç yapılandırma yasasının detaylarını açıkladı.

Tüm vergiler, vergi cezaları, trafik, zorunlu askerlik cezası, nüfus para cezaları, köprü ve otoyollardan kaçınma kararları, kanuni para cezaları, üst makamlarca verilen idari para cezaları, tütün kanunu cezaları, tüm idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları gibi tüm borçları yeniden düzenlenebilir ve ödenebilir.

BORÇLAR SIFIRLANIYOR

Yeniden yapılandırma, SGK ödemeleri, gümrük harçları, idari para cezaları ve borçlar gibi alacakları da kapsar.

Emlak vergisi dahil belediye gelirlerinin bir parçası olarak tanımlanan maaş ve kısmi alacaklar ve bunlara ilişkin alacaklar ile vergi, ceza ve faiz gibi 2 bin liranın altındaki borçlar kaldırılıyor.

MATRAH ARTIRMA İMKANI

Tasarıda ayrıca anapara ve vergi artış defterinin düzeltilmesine ilişkin hükümler de yer alıyor. Matrah artışı kapsamında hesaplanan vergiler peşin veya 12 ay üzerinden aylık taksitler halinde ödenebilir.

31 Aralık 2022 tarihine kadar görev ve gereklilikler yer almaktadır. Düzenlemeden yararlananlar, 30 Nisan 2023 tarihine kadar ilgili idareye başvurarak yapılandırılmış tutarları peşin veya taksitli olarak ödeyecek.

48 AY VADE YAPILABİLECEK

Uygulama kapsamındaki tüm vergi, ceza ve borçlar kaldırılıyor. Ana borç ait olduğu döneme göre yenilenmek suretiyle ödenir.01.11.2016 tarihinden önceki dönemler için iç ÜFE aylık kuru, 01.11.2016 tarihinden itibaren ise aylık faiz oranı 0, 75 oranı. dikkate alınır.

Yeniden yapılanma kapsamında vatandaşlar borçlarını aylık taksitlerle ödeyebilecek Teklifin etki analizine göre yeniden yapılanma alanı, borç ve kredi yoluyla TL'li toplam 361,8 milyar kişiyi kapsayacak.

362 milyar liralık yeniden yapılandırmadan faydalanması bekleniyor.

2 bin liranın altındaki borçların tutarı 7 milyon 691 bin 666.

Bu kapsamda 100 bin kişiyi ilgilendiren 155 milyar lira adli para cezası var.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN