Böyle aşk görülmedi: 80 yıllık çift ölümü de beraber yaşadı

Böyle aşk görülmedi: 80 yıllık çift ölümü de beraber yaşadı

Boşanmaların rekor kırdığı günümüzde böyle haberler insanları şaşkına uğratırken, 80 yıllık çiftin beraber ölümü manidar oldu.

Küresel ölçekte, 1970’ten 2008’e kadar boşanma oranları binde 2.6'dan 5.5'e yükselerek iki katının üstüne çıktı.

EVLENME YAŞI AZALIYOR

Öte yandan, Türkiye’de, son yıllarda evlenme oranı dibi görürken boşanmalar artıyor. 2021 yılında 562 bin evlilik yapılırken 174 bin de boşanma kaydedildi. 2001-2021 arasını kapsayan son 20 yılda bin kişilik nüfus başına düşen evlenme hızı yüzde 20 düştü. Boşanma hızıysa yüzde 47 arttı.

ask.jpg

Yıllara göre ortalama ilk evlenme yaşına bakılırsa, hem erkek hem de kadınlarda evlenme yaşının arttığı görülüyor. Ortalama evlenme yaşı, geçtiğimiz yıl erkeklerde 28.1 iken kadınlarda 25.4’ü gördü.

‘ÜZGÜNÜM AMA ÜZÜLMEMELİYİM’

Tüm bu kötü istatistiklere rağmen ‘iyi evlilik’ yok değil. Her ikisi de 100 yaşında olan Hubert ve June Malicote, hayatın neredeyse her aşamasını birlikte yaşadılar. Romantik aşk hikayeleri, çiftin geçen hafta sadece birkaç saat arayla ölmesiyle sona erdi.

76 yaşındaki oğulları Sam, annesinin aniden ağır bir şekilde hastalandığını söyledi. O gece geç saatlerde, büyük büyükanne yoğun bakıma alındı. Bunu duyan eşi Hubert de fenalaştı. Çift, hastanede bilinciz yatarken önde Hubert 21.15’te hayatını kaybetti. Ondan 20 saat sonra, eşi June 17.40’ta öldü. Sam, "Üzgünüm ama üzülmemeliyim. Kim böyle bir hayat yaşamayı bekleyebilir ki? Birlikte uzun, mutlu bir hayat yaşadılar ve kendilerini Tanrı'ya ve aileye adadılar” dedi.

80-yillik-ask-2.jpg

ÇİFT SIRRINI AÇIKLADI

Hubert ve June, 1941'de ABD’nin Kentucky eyaletinde bulunan bir kilisede tanıştılar. Hubert, sonraki kış donanmaya katıldı ve savaşırken June ile iletişim halinde kalmaya devam etti. Hubert, Temmuz ayında yerel televizyon WKRC-TV'sine, yüzüncü yıl doğum günleri ve yıl dönümü dönüm noktası şerefine, "Onu gördüğümde, onun iyi biri olduğunu anladım" dedi.

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra eve dönen adam, 80 yıllık aşkıyla evlendi. Çiftin üç çocuğu oldu: Onlara yedi torun ve 11 büyük torun veren Sam, Jo ve Theresa. Mutlu çift, uzun ve sevgi dolu bir ilişkinin sırlarını, hiçbir zaman ciddi bir kavga yaşamadıklarını söyleyerek paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN