Boyun ağrıları nasıl geçer? Boyun ağrılarına iyi gelen hareketler | KARAR TV

Boyun ağrıları nasıl geçer? Boyun ağrılarına iyi gelen hareketler | KARAR TV

Boyun ağrıları neredeyse herkesin şikayetçi olduğu bir konu. Bir çok çeşidi ve nedeni olsa da duruş bozukluğundan kaynaklı ağrılar en çok görülenidir. Kas gerilmeleri, eklem ve kıkırdak aşınmaları, sinir sıkışması gibi nedenlere bağlı boyun ağrılarına iyi gelen hareketleri kişisel antrenör Murat Kaya gösteriyor.

Boyun ağrıları neredeyse herkesin şikayetçi olduğu bir konu. Bir çok çeşidi ve nedeni olsa da oturarak çalışanlarda görülen ağrılar en çok şikayet edilen türüdür.

Bilgisayar ekranına uzun süre bakma, telefon ile fazla vakit geçirme gibi duruş bozukluklarına bağlı olanlar aslında tıbbi bir müdahele ye da ilaç kullanmadan egzersizle geçebiliyor.

Kas gerilmeleri, eklem ve kıkırdak aşınmaları, sinir sıkışması gibi nedenlere bağlı boyun ağrılarına iyi gelen hareketleri kişisel antrenör Murat Kaya gösteriyor: 


Yayını Youtube kanalından da izleyebilirsiniz: FITNESS SAATİ

Unutmayın, omuz, omurga ve boyun gibi bölgelerde ortaya çıkan rahatsızlıkların bir çoğu duruş bozukluklarından kaynaklanmaktadır. Duruşunuzu düzeltmediğiniz müddetçe her çözüm geçici olacaktır.

Öte yandan sürekli boyğun ağrısı şikayetleriniz varsa, bunun nedenini öğrenip gerekirse tıbbi destek almanız da fayda vardır. Bu durumlarda egzersizin yeterli olmayacağını unutmamalısınız.

Bu nedenle şu bilgilendirmenin faydalı olacaktır.

Boyun ağrısı nasıl geçer?

Boyun ağrınız bir darbe ya da travma sonrasında oluşmadıysa, kendi kendinize uygulayabileceğiniz bazı yöntemler vardır:

Dinlenme: Boyun gerginlikleri ve burkulmaların çoğunda, birkaç gün boyunca dinlenmek, kaslara ve tendonlara kendiliğinden iyileşmek için gerekli süreyi sağlar. Daha fazla ağrıya neden olan yorucu faaliyetlerden veya hareketlerden kaçınmak için dikkatli olmak önemlidir.

Buz ve/veya ısı: Buz uygulamak, şişliği ve ağrıyı azaltmak için antienflamatuar olarak kullanılabilir. Başlangıçta, boyun ağrısı için soğuk kompres kullanmak daha iyidir. Bunun nedeni soğuk uygulamaların küçük kan damarlarını geçici olarak kapatabilmesi ve şişmeyi engellemesidir. Birkaç gün sonra, alternatif olarak buz veya ısı uygulanabilir. Sürekli ısı uygulamak, şişliğin artmasına neden olabilir.

Masaj: Çoğunlukla buz veya ısı uygulandıktan sonra tercih edilmelidir. Derinlemesine bir masaj, kas gerginliği ile spazmları yatıştırır ve ağrıyı azaltır.

Duruşu düzeltmek: Kötü duruş boyun ağrısına neden oluyorsa, basit değişiklikler ağrıya çözüm olabilir. Çalışırken doğru şekilde konumlandırılmış sandalye, monitör ve klavye kullanmak, uyurken doğru uyuyuş pozisyonu almak (sırt üstü) ve boynu destekleyen yastıklar kullanmak ağrıları azaltabilir.

Yaşam tarzı değişiklikleri: Bazı aktivitelerin boyun ağrısını tetiklediği tespit edilirse, bu aktivitelerin sınırlandırılması veya önlenmesi gerekebilir. Örneğin, akıllı telefonda zaman geçirildikten sonra boyun ağrıyorsa bu faaliyet azaltılmalıdır. Ayrıca telefona bakarken boynu daha dik tutmak için telefonun göz hizasına yakın tutulması gerekir.

Reçetesiz ilaçlar: Birçok reçetesiz ağrı kesici iltihabı azaltmak veya ağrı sinyallerinin beyne ulaşmasını engellemek için kullanılabilir.

Boyun ağrısı geçtikten sonra ufak egzersizlerle kasları kuvvetlendirip, esnemesini sağlayabilirsiniz.

BU İÇİRİĞE DE GÖZATABİLİRSİNİZ: 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN