Brezilyalı modelin Ukrayna savaşında öldüğü iddia edildi… Oysa gerçek bambaşka çıktı!

Brezilyalı modelin Ukrayna savaşında öldüğü iddia edildi… Oysa gerçek bambaşka çıktı!

Rus işgaline karşı direnmek için Ukrayna kuvvetlerinin yanına katılan Brezilyalı modelin akıbeti hakkında açıklama yapıldı. Çeşitli haber sitelerinde "Dünyaca ünlü" modelin savaşta hayatını kaybettiği duyuruldu. Güzel modelin nasıl ve kim tarafından öldürüldüğü bilinmezken Rus güçleri tarafından vurularak öldürüldüğü ya da bombardıman sırasında yaşamını yitirdiği iddia edildi. Oysa gerçek bambaşka çıktı! Bakın o kadının gerçek yüzü ne…

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali bir kesim tarafından haklı bir savunma hamlesi olarak görülürken özellikle Batı dünyasının büyük bir kısmının vicdanını yaralayan bir hamle oldu.

Çok sayıda insan işgal karşısında duygusal bir reaksiyon gösterdi ve Ukraynalılarla empati kurarak kendilerini Ukrayna'yla bir gördü.

Ukrayna'ya destek olmak için Batı dünyasından paralı asker olarak Kiev güçlerinin yanına katılan çok sayıda gönüllü oldu. Aralarında ünlü isimlerin de olduğu gönüllü-paralı askerlerin de yer aldığı milis güçlerinden son günlerde gelen kötü haberler arttı.

ÜNLÜ MODEL YAŞAMINI YİTİRDİ

Rus işgaline karşı savaşmak için Ukrayna kuvvetlerine katılan ve Rusya'ya karşı savaşan Brezilyalı model Thalita do Valle'in savaşta yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Valle'in geçen hafta yaşamını yitirdiği belirtildi. Oysa gerçek bambaşka çıktı!

savasci-001.pngİddialar konu olan modelin haber sitelerinde dolaşan fotoğraflarında terör örgütünün bayraklarının yer aldığı armalarla süslü kamuflajlar da giydiği ortaya çıktı

BÖYLE BİRİ YOK MU?

Dailymail sitesinde yer alan ve birçok sitenin bu haber sitesine dayandırarak yaptığı haberde yer alan isim Google'da aratıldığında fotoğraflarına dair bilgiler çıkmadı.

Öte yandan fotoğraflarının paylaşıldığı belirtilen sosyal medya hesabı da aslında yoktu.

Ancak görüntülerdeki kadının kim olduğu, gerçekten de savaşa katılan bir Brezilyalı manken olup olmadığı ya da savaşta öldürülüp öldürülmediğine dair bilgiler henüz netlik kazanmış değil.

Öte yandan savaşta bu tarz dezenformasyonların oldukça fazla yapılması dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN